Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îndrumări de la ISU Dobrogea

ro

10 Sep, 2013 00:00 1977 Marime text
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, aproximativ 20% dintre incendiile produse la gospodării se datorează în principal exploatării cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiilor şi echipamentelor electrice.
 
Probabilitatea de izbucnire a incendiilor de la acest gen de instalaţii este mai mare, deoarece acestea sunt utilizate o perioadă de timp mai îndelungată, fără a fi verificate şi reparate. Cea mai frecventă împrejurare este suprasolicitarea instalaţiilor electrice prin racordarea concomitentă a unui număr de consumatori ce depăşeşte puterea instalată. De asemenea, se pot produce incendii dacă se utilizează siguranţe supracalibrate.

„Pentru a nu avea parte de asemenea evenimente neplăcute, recomandăm unele măsuri pentru a vă proteja familia şi gospodăria dumneavoastră:
nu folosiţi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; verificaţi periodic starea acestora, nu lăsaţi nesupravegheate fierul de călcat, reşoul electric, radiatoarele sau alte aparate electrice de uz casnic atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică, nu utilizaţi aparatele electrice dacă aveţi mâinile ude, pentru că riscaţi să vă electrocutaţi şi să suferiţi arsuri, nu cuplaţi la o singură priză electrică mai mulţi consumatori de energie. Orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către persoane sau firme autorizate”, au conchis pompierii constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii