Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incendiu de amploare în Delta Dunării, în apropiere de Sulina! Misiunea pompierilor, îngreunată de vânt (FOTO+VIDEO)

ro

07 Feb, 2023 08:15 1234 Marime text
Sursa foto: ISU Delta TulceaSalvatorii Pichetului de Pompieri Crișan au intervenit seara trecută cu două ambarcațiuni pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina. 

Potrivit ISU Delta Tulcea, incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD din zona de interes, iar în urma evaluării, până la acest moment nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă. 

„5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. 

Ca informație de interes, incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea. 


Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime. 

Este vorba despre aaproximativ 150 de hectare de vegetație. Pompierii execută protecție pentru ca focarul sa nu se extindă. Misiunea este una dificilă din cauza vântului care bate cu putere.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

UPDATE: 

În jurul orei 01:00 pompierii din cadrul Pichetului Crișan s-au retras din dispozitiv, reușind să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere. În acest moment incendiul se manifestă într-o zonă inundabilă cu o intensitate scăzută.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii