Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă doi bărbați, reținuți în cazul accidentului mortal dintre Tuzla și Costinești. Ce au stabilit polițiștii

ro

23 Aug, 2023 14:05 1703 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstanțaUn bărbat a murit după ce a fost accident de o mașină pe Dn39 între Costinești și Tuzla. La aproximativ o săptămână de la producerea accidentului, polițiștii au stabilit că după evenimentul rutier soldat cu rănirea gravă a pietonului, bărbatul care a condus mașina implicată și alți doi bărbați ar fi mers cu mașina la o spălătorie auto pentru a șterge urmele faptei. 

În plus, șoferul nu avea nici permis de conducere. 

Potrivit IPJ Constanța, la data de 22 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 33 de ani, respectiv 35 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ștergerea urmelor accidentului, favorizarea infractorului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 

„La data de 18 august a.c., în jurul orei 04.40, cei doi s-ar fi aflat în autoturismul condus de un bărbat, de 26 de ani. Pe D.N. 39, între stațiunea Costinești și comuna Tuzla, acesta ar fi surprins și accidentat un bărbat, de 38 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă. Ulterior, ar fi părăsit locul faptei. În urma accidentului rutier, pietonul a fost grav rănit, fiind transportat la spital, unde, ulterior, a decedat.
 
La data de 18 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au identificat pe conducătorul auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.
 
În urma cercetărilor effectuate a rezultat că, ulterior producerii accidentului, conducătorul auto ar fi abandonat autovehiculul în stațiunea Eforie.
 
În continuare, bărbatul, de 33 de ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ar fi condus autoturismul respectiv, în care s-ar fi aflat și pasagerul, de 35 de ani, la o spălătorie auto, pentru ștergerea urmelor accidentului“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
La data de 22 august a.c., cei doi au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ștergerea urmelor accidentului, favorizarea infractorului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală. 

citește și: 

Accident rutier grav pe DN39 între localitățile Tuzla și Costinești. Un bărbat a murit! Șoferul a fugit de la fața locului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii