Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 25 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an fără regretatul implantolog Taner Chemal, răpus de Covid-19

ro

23 Jul, 2021 00:00 952 Marime text
  • Pe 23 iulie 2020, se stingea stomatologul Taner Chemal, după ce a luptat cu temutul virus Covid-19
 
A trecut un an de când stomatologul Taner Chemal a murit, pe 23 iulie 2020. Doctorul era specialist în implantologie avansată, chirurgie orală, parodontologie și stomatologie digitală.
 
 
Chemal Taner, un renumit implantolog din România, a murit infectat cu coronavirus la vârsta de 49 de ani, în urmă cu un an de zile. Medicul stomatolog era internat de mai mult timp în spital iar în ultimele zile a fost transferat la terapie intensivă, la spitalul Colentina. El suferea de obezitate şi de afecţiuni cardiace, având stenturi montate la inimă de mai mult timp şi trecând printr-o operaţie de micşorare de stomac în urmă cu câţiva ani.
 
Din păcate, medicul Chemal Taner a murit așteptând multe zile să primească tratamentul care lipsea din spital și care nu a mai venit. Familia sa a făcut toate eforturile pentru a obține tratamentul necesar, dar încercările lor au fost în zadar. Remdesivir fiole nu se găsea pe piața din România.
 

Dr. Chemal Taner, o somitate în implantologie

 
Dr. Chemal Taner s-a născut la data de 29 mai 1971, la Constanța. A absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie dr. Carol Davila din București, promoția 1991 – 1997. Din anul 1998 își desfășoară activitatea în mediul privat, punând bazele unei afaceri de succes în domeniu, Implantodent Medical, care funcționează la București și Constanța. În perioada 2006 – 2008 a urmat un program de masterat în parodontologie la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, iar în perioada 2011 – 2012 un masterat în implantologie la GIDE – UCLA, Los Angeles. A urmat doctoratul în implantologie dentară la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Dr. Carol Davila din București. A fost unul dintre cei mai renumiți specialiști în implantologie. De-a lungul timpului, a urmat numeroase cursuri de specializare în străinătate: SUA, Israel, Suedia, Corea, Gemania, Franța, Anglia, Portugalia, Italia. A fost membru al Societății Române de Reabilitare Orală, Societății Române de Implantologie Orală și Biomateriale, Societății de Stomatologie Estetică din România, Academy of Osseointegration, European Association for Osseointegration, International Team for Implantology, International Congressof Oral Implantologists și American Academy of Implant Dentistry.
 
Citește și
 
In memoriam Dr. Chemal Taner (29 mai 1971-23 iulie 2020). Câteva date biografice ale medicului care a îndoliat România

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii