Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia şoferilor! Când va fi reluat Programul „Rabla Clasic“ şi câte tichete vor fi disponibile

ro

18 Jul, 2016 00:00 2881 Marime text


Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că va majora, începând de astăzi, numărul de tichete electronice alocate persoanelor fizice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional - „Rabla Clasic“ 2016.
 
„Pentru efectuarea unor modificări tehnice, luni, 18 iulie, între orele 9.00 şi 10.00, aplicaţia informatică pentru verificarea PSIPAN şi PVE nu va fi accesibilă utilizatorilor. Începând cu ora 10.00, se va relua utilizarea aplicaţiei informatice, care va evidenţia suma disponibilă, rezultată în urma modificărilor tehnice şi în urma suplimentării sumei alocate persoanelor fizice în PSIPAN“, se arată pe site-ul AFM.
 
Aplicaţia PSIPAN (Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Naţional) este un software administrat de către AFM ce are un rol dublu: de gestionare a bugetului alocat programului şi a primelor de casare acordate în cadrul acestuia şi de stocare şi verificare a informaţiilor privind proprietarii înscrişi şi autovehiculele uzate.
 
Se pare că persoanele fizice vor beneficia de o suplimentare a numărului de tichete ce va fi datorată unui transfer din fondurile alocate persoanelor juridice. Preşedintele AFM, Istvan Jakab, a declarat, pentru presa naţională: „Am avut multe solicitări din piaţă, de aceea, luni, după ce redeschidem aplicaţia, dăm drumul la rezervă. Intenţionăm să ajungem la peste 15.000 de tichete electronice pentru persoane fizice“.

13.000 de tichete rezervate

La doar trei săptămâni de la lansarea Programului „Rabla Clasic“ 2016, mai exact, pe data de 8 iulie, toate cele 13.000 de tichete electronice disponibile pentru persoanele fizice au fost rezervate. Peste 9.000 dintre acestea îndeplineau toate cerinţele privind înscrierea la producători, validarea informaţiilor şi finalizaseră procedurile de casare şi radiere.
 
Cuantumul primei de casare este de 6.500 de lei, la care se adaugă câte un eco-bonus la achiziţionarea unui autovehicul nou, cu posibilitate de cumulare, pentru fiecare dintre următoarele caracteristici: un eco-bonus în valoare de 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; un eco-bonus în valoare de 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii