Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini si comunicat de presa al ISU privind accidentul de la Saligny (galerie foto)

ro

25 Apr, 2009 16:23 4717 Marime text

accident_dn_22c.jpgBilanţ tragic: patru morţi şi un rănit în accidentul rutier de pe DN 22C

Trei autospeciale de descarcerare, una cu apă şi spumă şi autosanitara SMURD tip C ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa au intervenit în urma accidentului petrecut astăzi, în jurul orei 17:00, pe DN 22C, în dreptul localităţii Saligny. 

O autobasculantă încărcată cu pietriş s-a răsturnat peste un microbuz în care se aflau patru persoane: doi bărbaţi şi două femei. Basculanta circula dinspre Cernavodă către Medgidia, când unul dintre pneurile de pe partea stângă a făcut explozie iar şoferul nu a mai putut controla direcţia de mers a acesteia. În primă fază, autobasculanta a acroşat un autoturism Dacia Logan, însă şoferul acestuia a avut noroc şi inspiraţia de a vira brusc şi să scoată turismul de pe şosea în câmp. În spatele Daciei era un microbuz, marca Mercedes Sprinter al cărui şofer nu a avut timp să reacţioneze întrucât basculanta s-a răsucit şi s-a răsturnat peste el.

La locul tragicului eveniment a sosit imediat echipajul de descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Medgidia însă având în vedere amploarea şi complexitatea misiunii, au fost trimise în sprijin încă două autospeciale pentru descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Constanţa Palas. Având în vedere că o cantitate foarte mare de combustibil s-a scurs pe carosabil, o autospecială cu apă şi spumă a Detaşamentului de Pompieri Cernavodă a intervenit pentru prevenirea producerii unui incendiu. Intervenţia echipajelor de pompieri a fost coordonată de către inspectorul şef al ISU „Dobrogea", col. Viorel Costache, care s-a deplasat la locul sinistrului. „Misiunea pompierilor militari a fost dificilă şi a durat mai mult de cinci ore. Cel mai greu a fost când s-a început la tăierea caroseriei microbuzului având în vedere că deja se înnoptase şi mai exista şi posibilitatea de a mai fi oameni prinşi sub ele", a declarat col. Viorel Costache.

Pentru ridicarea autobasculantei de pe microbuz s-au folosit două macarale de mare tonaj. Printre resturile vehiculului de transport persoane a fost găsită o tăblie, iar conform datelor înscrise pe ea microbuzul aparţinea firmei Pacific TransTours şi efectua curse pe ruta Mergidia - Bucureşti şi retur.

Traficul rutier din zonă a fost blocat imediat după producerea accidentului şi a fost reluat odată cu finalizarea misiunii pompierilor, adică puţin după ora 23:00. În tot acest timp, echipajele Poliţiei Rutiere i-au îndrumat pe conducătorii auto să folosească rute ocolitoare. 

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii