Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la distrugerea unui proiectil din al Doilea Război Mondial de către pirotehniștii tulceni (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

14 Dec, 2022 15:53 1357 Marime text
foto: ISU Delta Tulcea
În cursul acestei zile, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, au avut o ultimă misiune de distrugere al unui proiectil provenit din timpul conflictului armat din al Doilea Război Mondial.

Proiectilul exploziv de 105 mm a fost găsit în urmă cu aproximativ două luni în zona Lacului Parcheș de un localnic. Acesta a anunțat autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112 de existența lui., transmite ISU Delta Tulcea. 

Echipa pirotehnică l-a preluat și depozitat în siguranță, iar în cursul acestei zile a fost distrus pe un câmp din apropierea localității Turcoaia.

Potrivit sursei citate, aceasta a fost a treia misiune pentru distrugerea muniției din acest an a pirotehniștilor I.S.U. „Delta„ Tulcea, în total fiind neutralizate 4 elemente de muniție.

La misiunea de astăzi, a participat o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea și un echipaj medical format din 3 subofițeri S.M.U.R.D.



Sursa foto-video: ISU Delta Tulcea 


Citește și: Descoperirea făcută de un bărbat cu un detector de metale. Pirotehniştii au fost chemaţi de urgenţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii