Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU anunță o misiune reușită Pompierii din Suceava au salvat persoana surprinsă de un mal de pământ

ro

16 Dec, 2023 21:16 873 Marime text
foto: ISU Suceava După aproximativ 8 ore de muncă asiduă, pompierii suceveni au reușit să ajungă la persoana surprinsă de un mal de pământ, în localitatea Pojorâta. 

Aceasta este conștientă și cooperantă, anunță IGSU. 

Evenimentul s-a produs astăzi, în jurul amiezii, când trei bărbați lucrau pentru curățarea unei fântâni, iar malul acesteia s-a surpat peste unul dintre ei. Bărbatul a fost surprins sub un strat gros de pietre și lut.

La fața locului, s-au deplasat de urgență pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenție. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD și unul aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. 

În sprijinul echipajelor, la locul evenimentului au intervenit și două buldoexcavatoare, de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, dispozitivul de intervenție a fost suplimentat cu 1 container Multirisc.

Pentru a ajunge cât  mai repede la victimă, salvatorii au săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, au consolidat malurile și au continuat săpăturile,  inclusiv manual.

Victima a fost găsită la o adâncime de aproximativ 8 metri, fiind acoperită de un strat de piatră de peste 5 m înălțime, a mai punctat sursa citată. 

La acest moment, persoana a fost recuperată și predată echipajului UTIM,  urmând a fi transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, pentru investigații suplimentare de specialitate.


Citește și:


UPDATEIntervenție de urgență în județul Suceava! Bărbat surprins de un mal de pământ, în localitatea Pojorâta (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii