Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:54 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre în dosarul drogurilor de 3 milioane de euro din portul Constanţa

ro

14 Apr, 2016 00:00 909 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins cererea formulată de Khochaiche Khairallah Ismail de restituire a autoturismului proprietate a numitei Khochaiche Elizabetch, marca BMWx6, de culoare roşie, şi a autoturismului marca Nissan Juke, de culoare roşie, ca şi cererea subsidiară de predare a acestor autoturisme în custodie, ca nefondate. Decizia judecătorilor nu este definitivă.
 
Trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, cetăţeanul libanez rezident în România Khairallah Ismail Khochaiche şi francezul de origine kuweitiană Alain Akra au fost puşi în libertate în septembrie 2015. Arestaţi preventiv la jumătatea lunii februarie 2014, cei doi sunt suspectaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină, care ar fi fost introduse pe teritoriul României prin portul Constanţa. Potrivit DIICOT, valoarea de piaţă se ridică la trei milioane de euro.
 
„Din probele aflate la dosar, rezultă că inculpatul K.K.I (n.r. Khairallah Ismail Khochaiche), cetăţean libanez rezident în România, şi inculpatul A.A (n.r. Alain Akra), cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină, care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa, şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14 februarie, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent“, conform DIICOT. „În data anterior menţionată, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro“, se mai arată în documentele oficiale ale procurorilor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii