Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghinion pentru pacientul din Constanța, transportat la Iași. Avionul cu care era transportat în Belgia s-a defectat

ro

28 Jan, 2021 15:21 2150 Marime text
  • Un bărbat cu arsuri grave, transportat de la Constanța la Iași, care aștepta de câteva zile un transfer in Belgia, a fost urcat într-o aeronavă SMURD pentru a fi transferat către spitalul în care se găsise un loc. Aeronava s-a întors însa din drum, din cauza unor defecțiuni tehnice., a transmis digi24.
Ghinion pentru pacientul care a fost electrocutat a fost transportat de la Constanţa la Iaşi, cu un elicopter SMURD.  Acesta urma să ajungă în Belgia. A fost urcat într-o aeronavă SMURD pentru a fi transferat către spitalul în care familia găsise un loc. Dar, aeronava s-a intors însa din drum, din cauza unor defecțiuni tehnice.

Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății preciza că demersul ca acest pacient să fie transferat în Belgia era împiedicat de disponibilitatea unui loc într-un spital din Belgia.

Ne bazăm în continuare pe ajutorul altor țări, atunci când vorbim despre pacienți în stare critică, cu suprafețe mari afectate , așa cum se întâmplă acum. Vorbim despre o arsură pe o suprafață de 60%, grad II și III , arsură prin electrocuție. România nu poate ajuta acest pacient, și se fac toate demersurile ca să se găsească un loc în Belgia., a transmis Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății.

Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, spune că este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani electrocutat, în timp ce se afla pe un tren în zona Poarta 6 din municipiul Constanța.

Acesta este transpotat la Iași, cu elicopterul SMURD.

Din primele informații, bărbatul, angajat la o firmă din port, s-a urcat să verifice vagonul și a facut arc electric. Incidentul s-a petrecut ieri, în triajul CFR Port.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătății, precizări importante despre pacientul din Constanța, transportat la Iași
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii