Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:48 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

General de brigadă în retragere numit de ministrul Apărării consilier său în domeniul medical

ro

02 Apr, 2020 02:55 2099 Marime text
Ieri, după amiază, Nicolae Ciucă (foto stânga), ministrul Apărării Naţionale a anunţat: „Am luat decizia de a-l aduce în echipă pe domnul doctor Florin Paul (foto dreapta) care, începând de astăzi, este consilierul meu în domeniul medical”.

Înaltul oficial al Armatei române mai spune că „doctorul Florin Paul este general de brigadă în retragere, medic epidemiolog ca formare, cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul militar și o experiență de aproape 25 de ani, dobândită prin participarea la misiuni de menținere a păcii şi umanitare ale ONU în Africa, Europa și SUA”.

În anul 1994, a participat la misiunea ONU în Somalia, îndeplinind funcția de șef al Departamentului de boli infecțioase și tropicale în cadrul spitalului militar de campanie. În anul 1995 a participat, în calitate de director medical, la misiunea UNAVEM III în Angola. În anul 2005 a comandat echipa medicală românească din Abu Graib care acționa în cadrul spitalului de campanie de lângă Bagdad, în misiunea IRAQI FREEDOM.

Între anii 2007-2010 a fost șeful Secției de sprijin medical în cadrul Diviziei de suport logistic, la sediul Națiunilor Unite. În perioada 2010-2012 a fost director medical la Biroul de sprijin al ONU pentru Misiunea Uniunii Africane în Somalia (UNSOA), 2012-2015 - director medical la Forța Interimară a ONU în Liban (UNIFIL), 2016-2018 a fost consilier medical la Forța din Niger a Uniunii Europene.

A participat și la grupurile de lucru ale Comitetului șefilor serviciilor medicale ale armatelor membre NATO pe probleme de epidemiologie, medical intelligence și CBRN - componenta biologică.

A publicat zeci de lucrări de specialitate, în țară și străinătate, în domeniul bolilor infecțioase, epidemiologiei, protecției medicale în medii în care sunt utilizate arme biologice, managementul crizelor și asistenței medicale.

Experiența și expertiza domniei sale în domeniul epidemiologic reprezintă un suport care va contribui semnificativ la furnizarea de recomandări care să contribuie la prevenirea și limitarea efectelor COVID-19.

„Îi mulțumesc pentru faptul că a acceptat acest post și vreau să subliniez, încă o data, că sunt încrezător în valoarea profesională a domniei sale”, a mai spus Ciucă.
 
Sursa foto: Facebook/IonelNicolaeCiuca
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii