Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Națională de Mediu Șantierul Naval Tulcea a fost amendat cu 100.000 lei și obligat să limiteze emisiile de poluanţi

ro

23 Mar, 2022 11:51 1133 Marime text
Șantierul Naval Tulcea, foto: Facebook/ Garda Națională de Mediu

Şantierul Naval Tulcea a fost amendat de Garda de Mediu cu 100.000 de lei, iar acum este obligat să limiteze emisiile de poluanţi (COV) în atmosferă. Echipele de control au găsit nereguli şi în zonele băilor de zincare, a liniilor de pregătire pentru diverse operaţiuni, a rezervoarelor staţiei de neutralizare şi secţiilor tubulatură, lăcătuşerie, sudură sau sablare.

Potrivit Gărzii Naționale de Mediu (GNM), un control recent al comisarilor GNM, la șantierul naval din Tulcea, a vizat verificarea surselor emisiilor tehnologice de pe platformă și modul de întreținere a forajelor prin care se urmărește calitatea apelor subterane.

Totodată, au fost verificate activitățile prin care rezultă emisii tehnologice în atmosferă cu sau fără echipamente de depoluare și/sau reținere la sursă a poluanților, dar și colectarea, dirijarea emisiilor fugitive și utilizarea unor echipamente de reținere a poluanților la sursă, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic și economic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii