Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, despre achiziția corvetelor. Ce spune despre oferte şi dacă este cineva favorizat

ro

09 Jan, 2019 01:13 2339 Marime text
Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat aseară, într-o intervenție telefonică la B1Tv, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că așteaptă un raport de la secretarul de stat cu privire la licitația din cadrul procedurii de achiziție a celor patru corvete pentru dotarea Forțelor Navale Române.
 

Leș a confirmat că ofertele au fost deschise, însă a precizat că nu știe cât mai durează analiza acestora și a susținut că ”nimeni nu favorizează pe nimeni” în acest caz.

”Termenul pe care l-am dat este termenul pe care mi l-a comunicat secretarul de stat de la Departamentul pentru armamente, cel care se ocupă de această achiziție. Aștept, zilele astea, să văd care va fi raportul pe care mi-l va prezenta sau nu”, a spus Leș.

 
Întrebat dacă există bani la buget pentru această achiziție, ministrul Apărării a răspuns: ”Nu avem această problemă în acest moment”.
 

”Nu se așteaptă o decizie politică. Este o decizie tehnică și juridică. Nu înțeleg de ce ducem discuția până acolo pentru că este o procedură care s-a derulat și vom vedea care va fi soluția. Nu mă grăbesc, nu am cum și nu vreau să pun presiune pe Departamentul pentru armamente și secretarul de stat. E o procedură extrem de complexă. Capabilitatea este necesară. (...) Nu favorizează nimeni pe nimeni”, a precizat Gabriel Leș.

 
Întrebat dacă ofertele au fost deschise, ministrul a răspuns: ”Da. Nu știu cât mai durează analiza, aștept să văd ce îmi spune secretarul de stat. (...) Această procedură va trebui să aibă o soluție, la un moment dat. (...) E o procedură extrem de complexă și de complicată”.
 
Reamintim că, în ciuda faptului că Ministerul Apărării a deschis, în sfârşit, plicurile cu ofertele celor trei concurenţi pentru contractul uriaş de 1,6 miliarde de euro privind construcţia de corvete şi modernizarea fregatelor, nicio decizie nu a fost anunţată.
Sursa: B1Tv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii