Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost comandant al Diviziei 2 Getica de care aparţine Brigada 9 Mărăşeşti Constanţa numit subprefect. Este general cu trei stele în rezervă

ro

28 Aug, 2018 03:00 10031 Marime text
Ieri a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea I numărul 736/27.VIII.2018, Hotărârea Guvernului numărul 615/23 august prin care „domnul Foca Petrică-Lucian (foto mijloc) exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, funcţia de subprefect al judeţului Buzău”.

Foca vine pe acest post în locul lui Gheorghe Marian Sorin.

Hotărârea de Guvern de numire a lui Foca pe post de subprefect al judeţului Buzău este semnată de primul ministru Vsilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Interne Carmen Daniela Dan.

Foca a condus în ultimii ani Divizia 2 Infanterie "Getica", de care aparţine şi Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa, iar din luna mai anului trecut fusese avansat în funcţia de comandant al Forţelor Intrunite din cadrul Statului Major General.

Generalul Petrica-Lucian Foca (57 de ani) s-a pensionat din armată la sfârşitul lunii august anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis semnând atunci şi decretul privind înaintarea sa în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă.

Petrica-Lucian Foca a fost numit consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, publicată pe 15 septembrie 2017, în Monitorul Oficial.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii