Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul şefului de la Academia Hagi, lovit cu sticla în cap Patru ani de puşcărie pentru presupusul autor

ro

23 Apr, 2013 00:00 4068 Marime text
Alin Mureşan, de 21 ani, din Constanţa, cercetat în stare de arest preventiv după ce l-ar fi rănit pe Mihai Paul Peniu, de 25 de ani, fiul lui Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, a fost condamnat. Ieri, Tribunalul Constanţa, în completul prezidat de magistratul Emilia Ganera, a decis ca Alin Mureşan să execute, pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, patru ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Alexandru Nicuşor Toda şi Alexandru Mureşan au fost obligaţi să achite suma de 1.500 de lei, amendă penală. Tribunalul Constanţa a încetat procesul penal pornit împotriva lui Abibula Edvin la plângerea prealabilă a părţii vătămate Iulian Claudiu Ermil, ca urmare a împăcării părţilor. „(...) Admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Peniu Mihai Paul. Obligă inculpatul Mureşanu Alin către partea civilă Peniu Mihai Paul la plata sumei de 22.000 de euro, echivalent în lei, curs BNR, la data efectuării plăţii, din care suma de 7.000 de euro reprezentând despăgubiri materiale şi suma de 15.000 de euro reprezentând daune morale, cu titlu de despăgubiri civile. Respinge restul pretenţiilor civile formulate de partea civilă Peniu Mihai Paul, ca nefondate. (...) Admite acţiunea formulată de partea civilă Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Obligă inculpatul Mureşanu Alin către partea civilă Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la plata sumei de 3.156,51 lei cu titlu de despăgubiri civile - cheltuieli de spitalizare. (...) Admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Ermil Iulian Claudiu. Obligă inculpaţii Toda Alexandru Nicuşor şi Mureşan Alexandru, în solidar, către partea civilă Ermil Iulian Claudiu, la plata sumei de 2.000 de lei, daune morale, cu titlu de despăgubiri civile. (...) Dispune confiscarea specială de la inculpat în beneficiul statului a sticlei cu capacitatea de un litru folosită la săvârşirea infracţiunii. (...) Obligă inculpatul Mureşanu Alin către partea civilă Peniu Mihai Paul la plata sumei de 13.200 de lei - inclusiv TVA, cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de acesta. (Onorariu avocat ales)”, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de zece zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Amintim că, la data de 13 octombrie 2012, la ora 04.29, poliţiştii Secţiei 3 au fost anunţaţi că, pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa, în dreptul unei unităţi de alimentaţie publică, are loc un scandal între mai multe persoane. Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a identificat două grupuri de tineri, formate din Alin Mureşanu, Alexandru Mureşan şi Advin Abibula, de 24 ani, pe de o parte, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, şi Claudiu Ermin Iulian, de 26 de ani, Coralia P. I., de 24 ani, şi Mihai Paul Peniu (25 ani), pe de altă parte, toţi din municipiul Constanţa.
Pe parcursul verificărilor, poliţiştii au stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, unul dintre tinerii din primul grup l-ar fi lovit cu o sticlă în zona capului pe Mihai Paul Peniu. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a rămas internat pe Secţia Neurochirurgie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii