Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma Shark a vrut să tragă de timp în cazul scafandrilor Zarafu şi Ispas?

ro

22 Oct, 2010 01:25 6532 Marime text
cap_2.jpgSchimbare de situaţie în cazul scafandrilor dispăruţi Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas. Deşi sunt singurii care deţin avizul autorităţilor portuare pentru a cerceta epava cargoului Medy, unde se presupune că s-ar afla trupurile celor doi, şefii societăţii comerciale Shark SRL nu doresc să mai coboare în apă.

Cel puţin asta susţine Paul Brânză, şeful Autorităţii Navale Române (ANR). Potrivit acestuia, „în procent de 90% cei de la Shark nu vor intra în apă". Directorul Autorităţii Navale Române îşi continuă declaraţia afirmând că cei de la Shark „cunosc, în mare, situaţia şi ce s-a întâmplat", motiv pentru care nu vor să se mai implice. Contactat telefonic, Gabriel Lucian Bălan, unul dintre patronii firmei Shark, nu a dorit să comenteze pe marginea spuselor şefului ANR, precizând, scurt, că se află în străinătate şi că nu poate vorbi. „Nu sunt în ţară! Nu ştiu cine şi ce spune. Fiecare să-şi asume responsabilitatea celor declarate", a conchis Bălan. SC Shark SRL este condusă de Gabriel Lucian Bălan şi de Gheorghe Oancea, acesta din urmă fiind şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti din România. Unitatea condusă de cei doi are permisiunea şefilor din port să cerceteze nava Medy încă de acum trei săptămâni. Motivul oficial pentru care scafandrii de la Shark nu au intrat până acum în navă sunt obligaţiile contractuale. În cazul în care nici societatea comercială mai sus precizată nu va mai dori să facă cercetări în acest caz, speranţele ca trupurile scafandrilor Zarafu şi Ispas să mai fie găsite scad vertiginos. Nu este de omis faptul că, potrivit unui raport oficial, nava specializată în intervenţii cu scafandri „Grigore Antipa", aparţinând Centrului 39 Scafandri din Forţele Navale a cercetat, în perioada 13-17 septembrie, epava Medy. Scafandrii militari au făcut o inspecţie vizuală, atât cu echipe de scafandri, cât şi cu robotul subacvatic (ROW) a ambelor borduri ale epavei de la prova la pupa, precum şi o scanare cu sonarul pe o distanţă de 20 de metri în jurul epavei, a fost inspectat castelul epavei de la puntea de comandă până la puntea principală, fiind vizualizat cu proiectorul fiecare hublou al cabinelor epavei, s-au căutat eventuale urme şi indicii (fir ghid, uşi blocate sau legate cu saulă) pe unde ar fi putut intra în epavă cei doi scafandri dispăruţi. De asemenea, a fost verificată comanda de navigaţie a epavei, puntea bărcilor, puntea dunetă, puntea teugă şi puntea principală. A fost verificată ieşirea de urgenţă din sala maşinilor aceasta fiind situată pe puntea principală şi acoperită în întregime cu fierul vechi căzut din cele două magazii prova. Scafandrii militari au pătruns în epavă pe la nivelul punţii dunetă şi s-au verificat cabinele şi culoarele (acestea fiind foarte înguste şi greu accesibile) care duceau spre sala maşinilor; dar nu a fost găsit niciun indiciu care să arate faptul că pe acolo ar fi trecut cei doi scafandri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 22 Oct, 2010 13:00 Eu nu mai am incredere in cuvantul nimanui cand vine vb de PORTUL CONSTANTA, cum sa am incredere cand toata lumea e neam cu toata lumea si fiecare are interese materiale peste tot??? Cum sa cred k se va intra vreodata cand toata lumea se fofileaza, cum sa mai cred vreodata in ADEVAR SAU IN JUSTITIA ROMANA? Cand tot portul Constanta e patat de urma banilor facuti murdar...CHIAR NU MAI ARE NIMENI CONSTIINTA! NUMAI VAD DECAT BANI! SA NU UITE NIMENI K IN MOMENTUL IN CARE MORI NU IEI CU TINE NIMIC DIN LUMEA ASTA! singurele lucruri care iti raman sunt sufletul , iar acesta iti ramane doar dc ai fost un om cu constiinta curata si cu suflet...asa ca MAFIOTILOR DIN PORT LE DORESC CAT MAI MULTE BUNURI MATERIALE PE LUMEA ASTA SI NEGURA PE LUMEA CEALALTA!!!
  • FAMILIA 22 Oct, 2010 08:53 AVEM INCREDERE IN CUVANTUL D-LUI OANCEA
  • prietenii 22 Oct, 2010 08:35 musamalizare......musamalizare.... RUSINE PTR. AUTORITATI SI DACA SHARK-UL NU VA INTRA ATUNCI D-NUL OANCEA VA AVEA CONSTIINTA CURATA ,CA DOAR E PRESEDINTELE ASOCIATIEI SCAFANDRILOR......
  • vera 22 Oct, 2010 01:44 traim intr-o tara plina de hiene...toti spun ca intra pt a-si face reclama prin ziare si cand ii pui in fata faptului implinit fug ca niste potarnichi...RUSINE PE SHARK !!! DL BALAN SUNTETI UN MINCINOS!!! am stat de vb personal si mi-ati promis si mie si parintilor lui Catalin ca veti intra dupa ce terminati conducta de montat!!! Cred ca intre timp ati aflat cat de mare e mafia si miza politica si v-ati hotarat sa va retrageti...ASA SA AJUTE DUMNEZEU TUTUROR VINOVATILOR! SE STIU EI PREA BINE CARE SUNT!!! O SA MA ROG PT SANATATEA VOASTRA...cu aceasi tarie cu care l-ati ajutat si voi pe Cristi...stati bine in casele vostre?dormiti bine noaptea? sper sa va bantuie , sa aveti cosmaruri sa nu mai puteti fi oameni ...eu fara Cristi nu mai sunt om, am pierdut tot ce iubeam mai mult in lumea asta falsa...mi-e greu sa vad ca toata lumea ma ajuta si de fapt nimeni nu face nimic...vorbe...am obosit si nu stiu cu cine sa ma mai lupt...MAFIA E PREA MARE IN PORTUL CONSTANTA iar slujile se stiu ei care sunt se chinuiesc sa spele urmele...DUMNEZEU E SUS SI VEDE TOT!!!