Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetiţa de 5 ani transplantată hepatic la Insitutul Clinic Fundeni a murit

ro

18 May, 2022 14:00 3367 Marime text
ICF, foto: Facebook/ Institutul Clinic Fundeni

Fetița în vârstă de 5 ani, care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie, s-a stins din viață la Secția Clinică ATI III a Institutului Clinic Fundeni, în seara zilei de marți, 17 mai, la ora 20.40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile, informează miercuri, 18 mai, unitatea medicală. 

Luni, 16 mai, Institutul Clinic Fundeni anunța că starea micuței este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă, după evoluţie favorabilă. 

Pe data de 30 aprilie, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu" şi de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a realizat transplantul în speranța de a-i salva viața, donatorul fiind un tânăr cu vârsta de 17 ani.  

Copila a fost diagnosticată cu Boala Wilson - o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, după ce, pe data de 25 aprilie, Ministerul Sănătății confirma faptul că un copil de 5 ani din România a fost diagnosticat cu hepatită acută severă. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii