Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:04 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile care-l judecă pe Dragnea Legături cu dosarul în care a fost arestat Mazăre, dar şi cu „Bani pentru şefi din CJC“

ro

29 Sep, 2015 00:00 896 Marime text
Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a avut loc primul termen în dosarul referendumului din 2012 organizat pentru demiterea lui Traian Băsescu, cauză în care Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Având în vedere lipsa unor avocaţi, procesul a fost amânat pentru 23 noiembrie.
 
Dosarul va fi soluţionat de judecătoarele Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi, Angela DragneLuciana Mera, Luminiţa Zglimbea şi Francisca Vasile.
 
Angela Dragne a dispus, în aprilie, arestarea preventivă atât a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Luciana Mera este cea care, alături de o colegă din Curtea Supremă, l-a condamnat pe Nelu Valentin Sandu, fost angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, la patru ani de detenţie. Mai mult decât atât, Mera a făcut parte și din completul care a menținut-o în arest, în iulie 2014, pe Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curții de Apel București. Ulterior, aceasta a fost condamnată la Constanţa. Luciana Mera a mai făcut parte şi din completul care a decis scoaterea din arest preventiv a Elenei Udrea și plasarea ei în stare de arest la domiciliu.
 
Luminiţa Zglimbea a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Constantin Balaban, fost prim-procuror al Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Pe cale de consecinţă, Balaban a fost pus în libertate, magistratul fiind plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
În luna aprilie, Zglimbea a judecat şi respins o contestaţie formulată de Sorin Gabriel Strutinsky împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori.
 
Francisca Vasile a făcut parte din completul care a judecat dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliu Judeţean Constanţa“, unde au fost condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, dar şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii