Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile care conduc Poliția Constanța!

ro

05 Jun, 2023 00:00 3922 Marime text
Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța
  • Comisar șef Melite Adam, comisar Violeta Lalu, comisar șef Liliana Agbaș, comisar șef Carmen Șerbănescu, subcomisar Irina Manolache, subcomisar Teodora Daniela Dobrilă, inspector principal Floricica Sofiea Schabergher, agent șef princpal Lenuța Istrate, agent șef adjunct Olimpia Ceară, agent șef adjunct Elisabeta Camelia Toader, agent principal Claudia Uzum și agent principal Mihaela Ion – acestea sunt femeile din conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
  • În cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, femeile nu numai că au spulberat orice mit în legătură cu profesiile exclusiv masculine, dacă a existat vreunul în instituție, dar ele s-au și ridicat deasupra oricăror prejudecăți, în prezent fiind nu mai puțin de 12 structuri ale IPJ conduse de femei.
  • Toate aceste structuri din cadrul IPJ Constanța la comanda cărora se află femei vin să vorbească atât despre voința și puterea de muncă ale celor ce au reușit spulberarea prejudecăților, dar și despre întreaga instituție și colectivul acesteia, care nu lasă miturile să dicteze asupra realității obiective.
Adesea, anumite profesii continuă să fie privite, chiar și în zilele noastre, ca aparținând mai degrabă sferei masculine, nefiind tocmai potrivite pentru o femeie, în sensul că se consideră, probabil, că o femeie nu ar putea face treaba solicitată la fel de bine ca un bărbat.
 
Cu toate acestea, nu o dată, reprezentantele sexului frumos au dovedit că acolo unde există voință și dragoste pentru profesia aleasă prejudecățile nu au niciun cuvânt de spus.
 
În cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, femeile nu numai că au spulberat orice mit în legătură cu profesiile exclusiv masculine, dacă a existat vreunul în instituție, dar ele s-au și ridicat deasupra oricăror prejudecăți, în prezent fiind nu mai puțin de 12 structuri ale IPJ conduse de femei.
 
Și trebuie adăugat că este vorba despre structuri importante, inclusiv posturi de poliție din județ, acolo unde, în mod tradițional, o femeie trebuie să fie de două ori mai bună decât orice bărbat pentru a putea reuși.
 
ZIUA de Constanța prezintă numele femeilor care conduc Poliția Constanța.
 
Astfel, în fruntea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Constanța se află cms. șef Melite Adam, iar Serviciul Comunicații și Informatică este condus de cms. Violeta Lalu.
 
Structura Financiar se află sub comanda cms.șef de poliție Liliana Agbaș - contabil șef, iar Serviciul Logistic este condus de cms. șef Carmen Șerbănescu.
 
Șef al Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității este subcomisarul Irina Manolache, la comanda Biroului Juridic se află subcomisar Teodora Daniela Dobrilă, iar șef al Biroului Siguranță Școlară este inspector principal de poliție Floricica Sofiea Schabergher.
 
Cinci posturi de poliție din județul Constanța sunt conduse de femei.
 
Astfel, la comanda Postului de Poliție Albești se află agent șef princpal Lenuța Istrate, agent șef adjunct Olimpia Ceară este șeful Postului de Poliție Castelu, iar agent șef adjunct Elisabeta Camelia Toader este șeful Postului de Poliție Fântânele.
 
Nu în ultimul rând, agent principal Claudia Uzum conduce Postul de Poliție Bărăganu, iar agent principal Mihaela Ion se află la comanda Postului de Poliție Mircea Vodă.
 
De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că, în anul 2019, inspector șef adjunct al IPJ Constanța a fost împuternicită cms. șef Maria Crina Chirea, prima femeie care a ocupat acest post.
 
Toate aceste structuri din cadrul IPJ Constanța la comanda cărora se află femei vin să vorbească atât despre voința și puterea de muncă ale celor ce au reușit spulberarea prejudecăților, dar și despre întreaga instituție și colectivul acesteia, care nu lasă miturile să dicteze asupra realității obiective.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Pitbull-lul“ din IPJ Constanța!
Interviu online cu Elisa Toader, cea mai tânără femeie şef de post de Poliţie din județ

 
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii