Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evacuare cu adresa neclara

ro

26 Jun, 2002 00:00 1512 Marime text

Scandal in centrul orasului

Patronul pizzeriei "Amicii" a fost evacuat din imobilul in care lucra, pe motiv ca nu si-a platit chiria * El a protestat legandu-se cu un lant de usa cladirii, crezand ca astfel va scapa de alungarea din imobil * Gabriel Damian ne-a declarat ca, de fapt, imobilul care face obiectul evacuarii este altul, nu cel in care lucreaza el * SC Model SA va inainta instantei o contestatie la executare pentru stabilirea exacta a situatiei

Gabriel Damian, patronul SC "Grausorul Gabi" Impex SRL Constanta, s-a opus pentru a doua oara unui titlu executoriu de evacuare, eliberat in baza adresei SC Model SA, din data de 10 iunie a.c., in urma sentintei nr. 2554/com/ 18.04.2002, emisa de Tribunalul Constanta. Dupa procedura legala de punere in aplicare a unui titlu de evacuare, executorul judecatoresc Stoica Constantin Adrian a pornit pentru a doua oara, insotit de aceasta data de organe de politie, la eliberarea spatiului situat in Constanta, pe bulevardul Tomis nr. 44. Gabriel Damian, patronul SC "Grausorul Gabi" Impex SRL, careia ii apartine pizzeria "Amicii", aflata in imobilul disputat, s-a opus si de aceasta data evacuarii spatiului, recurgand la o metoda iesita din comun. Crezand ca poate salva ceva, acesta s-a legat cu un lant de mana si de imobilul unde functiona pizzeria, local in care acesta spunea ca a investit, din 1995, peste 14 mii dolari. "Refuz sa parasesc acest imobil, este un abuz al executorului Adrian Stoica, imobilul acesta se afla pe strada Negru Voda nr. 9A, in nici un caz pe adresa pentru care s-a emis titlul de evacuare! Voi face plangere penala impotriva acestui executor", a declarat Gabriel Damian. Protestatarul inchiriase spatiul de la SC Model SA, printr-un contract de locatiune, iar in anul 1998 a reinnoit termenul de locatiune printr-un nou contract, cu nr. 187 din 1998, pe adresa b-dul Tomis nr. 44.

Apar urmasii si, desigur, problemele

La un moment dat, si-au facut aparitia o serie de mostenitori ai aceluiasi imobil, motiv pentru care Damian a devenit suspicios in ceea ce priveste veridicitatea calitatii de proprietar a societatii "Model" SA, motiv pentru care a demarat o serie de verificari. "Am fost la Cadastru, la Administratia Financiara, iar imobilul acesta nu figura la adresa respectiva si nici nu apartine societatii de la care am inchiriat imobilul, motiv pentru care nu am mai platit chiria", a mai declarat Gabriel Damian. Pentru nerespectarea clauzelor contractului de locatiune, respectiv neplata chiriei, locatorul, SC Model SA, l-a actionat in instanta pe locatar, solicitand acestuia rezilierea contractului de locatiune nr. 187/1998. Instanta hotaraste, prin sentinta civila nr. 2554/com/2002, rezilierea contractului de inchiriere nr. 187/01.05.1998 si evacuarea locatarului din imobilul situat pe b-dul Tomis nr. 44. Ca urmare a acestei sentinte, conform procedurii, considerandu-se neindreptatit, Gabriel Damian (locatarul imobilului) a facut recurs la Curtea de Apel Constanta, cerand nulitatea hotararii primei instante. Recursul a fost acceptat, avand ca termen data de 4 iulie. Ca urmare a hotararii din fond a Tribunalului Constanta, prin care se reziliaza contractul de inchiriere, SC Model SA, in calitate de proprietar, cere evacuarea imobilului ce a facut obiectul cauzei, si anume cel situat in b-dul Tomis nr. 44, Constanta. Desi Gabriel Damian, administratorul SC "Grausorul Gabi" Impex SRL, sustine ca imobilul respectiv nu este cel ce face obiectul evacuarii, acesta situandu-se pe strada Negru Voda nr. 9A, executorul Adrian Stoica a declarat ca acest corp de cladire face parte integranta din imobilul situat pe b-dul Tomis nr. 44, Constanta. "Datorita faptului ca acest imobil, pe care astazi, 25 iunie, trebuie sa-l evacuam, a creat o serie de inadvertente in ceea ce priveste numarul imobilului ce face obiectul titlului de evacuare si acest imobil pentru care administratorul SC "Grausorul Gabi" Impex SRL sustine ca are alta adresa, alt numar, reclamanta SC Model SA va inainta o contestatie la executare, in vederea determinarii intelesului si aplicarii titlului executoriu de evacuare", a declarat executorul judecatoresc Adrian Stoica. Dupa ce, timp de patru ore, Gabriel Damian a protestat in lanturi la masura evacuarii sale dintr-un imobil pe care l-a detinut ceva vreme si in care a investit mii de dolari, a semnat procesul-verbal de evacuare, cu speranta ca va scoate la iveala adevarul si i se va restitui imobilul pentru care a incheiat un contract, o promisiune de vanzare-cumparare, cu mostenitorii imobilului, care face de altfel si obiectul unei cereri de retrocedare conform Legii nr. 10/ 2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii