Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escrocheria "Mudava"

ro

27 Feb, 2004 00:00 19081 Marime text

Fostul candidat la Presedintia Romaniei isi cauta clienti la Constanta

Constantin Mudava e cunoscut romanilor din 1996, cand a intrat in cursa pentru Cotroceni * El a promis atunci electoratului ca ii va vindeca pe toti si va elimina toate problemele sociale prin bioenergie * Rezultatul a fost unul dezamagitor pentru el: 0,31 de procente, dar se plange ca a fost furat la voturi * Zilele acestea, Mudava e in Constanta, unde si-a inchiriat spatiu pentru un cabinet ce va functiona cel putin o luna * "Taumaturgul" s-a laudat ca are cele mai mari puteri bioenergetice din lume si ca poate vindeca orice boala * El ne-a povestit ca inainte de 1989 s-a judecat cu statul la Judecatoria Curtea de Arges, intr-un proces unic in analele istoriei, in care a fost recunoscuta oficial "Metoda Mudava" de vindecare * Conform aceluiasi scenariu, imediat dupa aceea, Mudava a fost arestat de Securitate si dus la vila lui Ceausescu, de langa Scornicesti * El spune ca a stat acolo ani buni si i-a tratat pe toti din familia Ceausescu, securisti, membri de partid, dar si o mie de oameni obisnuiti pe zi * Judecatorul Constantin Crisu de la Curtea de Arges isi aminteste de proces: Mudava a fost arestat de militie si trimis la spitalul de nebuni, iar apoi a fost achitat in instanta; nici vorba de omologarea metodei de vindecare * Viceprimarul Ion Lazar din Scornicesti ne-a spus ca toate sunt minciuni, pentru ca Ceausescu nu a avut niciodata o vila in imprejurimi. El stie ca Mudava a locuit intr-o vila a BTT-ului, timp de un an * In timpul discutiei cu el, Mudava a incercat sa ne convinga de puterile lui energetice, folosind un creion de tensiune, dar a esuat lamentabil

Se crede "medic, bioenergoterapeut, terapeut, vindecator". Are barba ingrijita si atent conturata si pretentii de mare vraci. Vrea sa para ca le stie pe toate. Il cheama Constantin Mudava si a candidat la Presedintia Romaniei la alegerile din 1996. Atunci a promis ca ii va vindeca pe toti romanii de toate bolile posibile. A mai promis ca "vindeca" tara de coruptie si alte "pacate" prin puterile paranormale pe care le detine. La alegeri a obtinut numai 0,31 de procente si s-a lecuit de cariera politica. Esecul l-a marcat atat de tare incat pretinde ca nu isi mai aminteste cate voturi a avut, insa au fost multe. Si ar fi fost si mai multe daca nu ar fi fost furat. "Sa stiti ca l-a votat multa lume. Au fost localitati in care toata lumea l-a votat numai pe dansul", adauga cu inocenta unul dintre sustinatorii lui. Mudava pretinde ca a tratat aproximativ 12 milioane de pacienti! In aceste zile, Mudava se afla intr-un "turneu" in Constanta pentru "cel putin o luna", promitand sa ii vindece pe constanteni de toate bolile fizice, spirituale sau psihice. Pentru acest lucru a inchiriat o sala la Club SNC, unde si-a amenajat un "cabinet" de tratament pentru constanteni.Incitati de "celebritatea" acestui personaj, am vrut sa il cunoastem pe cel mai bizar candidat la Presedintia Romaniei. L-am contactat telefonic si i-am marturisit "admiratia deosebita pe care ne-a insuflat-o" un om ca el. Mudava a acceptat imediat o intalnire, crezand probabil ca e vorba de un articol de promovare. "Maestrul" ne-a primit in apartamentul unor prieteni, in zona Tomis Nord. Acelasi look ca in campania electorala, aceeasi atitudine de "vraci" afectat, superior si condescendent fata de muritorii de rand. Sacou visiniu, cravata cu bizarerii pe un galben. Ne roaga sa ne asezam pe o canapea, ia loc pe un fotoliu si incepe sa se laude. "Eu sunt cel mai puternic terapeut din lume, recunoscut de toti oamenii de stiinta!". Au urmat alte povesti, in acelasi ton: "Oamenii obisnuiti au un camp energetic de cel mult 80 de centimetri, care scade in functie de bolile sufletesti, psihice sau mentale ale fiecaruia. Eu am un camp energetic care radiaza la cativa kilometri!". Mudava se lauda ca in lume ar mai fi cateva persoane cu capacitati paranormale, dar nici unul nu se poate compara cu el. E vorba de o rusoaica ce l-a tinut in viata 10 ani pe Brejnev, desi era bolnav de cancer, si un american ce poate sa topeasca fierul cu mainile goale si sa opreasca, in acelasi mod, un tanc. El insa ii depaseste de departe pe amandoi: "Noi suntem putini la numar in lume si specialistii care i-au masurat pe rusi si americani m-au masurat si pe mine. Am fost clasificat oficial ca cel mai puternic din lume".

"Pot sa tratez aproape orice boala"

"La inceput ii consult pe pacienti, dupa metodele clasice, cu tensiometru sau stetoscop. Apoi aplic metodele medicinii netraditionale, folosindu-ma de capacitatile paranormale cu care m-am nascut", ne-a spus Mudava. Apoi ne-a tinut o lectie despre bioenergie. Generalitati, limbaj rudimentar. Dupa parerea lui, in Univers, energia este de doua feluri, pozitiva si negativa. Partea pozitiva inseamna Dumnezeu, beneficul, iar cea negativa inseamna diavolul, maleficul. Desi am insistat sa ne spuna in ce relatii este cu Biserica, Mudava a evitat raspunsul, limitandu-se la a relua povestea despre energii si rolul lui pozitiv in tratarea tuturor bolilor. "Eu pot sa tratez aproape orice boala. Nici macar cancerele nu sunt imposibil de tratat". Mudava pretinde ca majoritatea bolilor sunt, de fapt, deficiente energetice. Atunci cand anumite organe se imbolnavesc inseamna ca organismul nu are putere de regenerare, adica nu are destula energie". De aceea, Mudava pretinde ca ii vindeca pe oameni, oferindu-le energie: "Eu sunt ca o priza de energie, am de unde sa dau pentru ca am foarte multa". Doctrina lui Mudava se bazeaza pe teoria ca fiinta umana este organizata pe trei nivele: fizic, ezoteric si astral, toate fiind sustinute de energie.

"Lui Ceausescu i-am spus cum o sa moara"

Argumentul cel mai greu al "vindecatorului" Mudava e trecutul sau din perioada comunista. "Maestrul" pretinde ca metodele lui de vindecare au facut valuri inainte de 1989, pana cand securistii au inceput sa faca presiuni asupra lui. Mudava pretinde ca el nu foloseste o metoda de vindecare, ci este el insusi o metoda, un fenomen: "fenomenul Mudava". Pentru ca avea mii de pacienti, partidul a aflat despre vindecarile pe care le face, si securistii au inceput sa ii puna bete in roate. "Dupa un proces cu statul roman, judecat de presedintele Tribunalului Curtea de Arges, Constantin Cris, in care am fost analizat de mai multi oameni de stiinta, metoda de vindecare Mudava a fost recunoscuta oficial". In discursul fostului candidat la sefia Romaniei a urmat o expunere fantastica despre rapirea lui de catre Securitate si mutarea cu forta in vila lui Ceausescu, de langa Scornicesti, unde avea sa stea mai mult de zece ani, pana la evenimentele din 1989. Mudava spune ca isi amenajase in zona trei cabinete: unul in vila lui Ceausescu, al doilea intr-un complex turistic din apropiere si al treilea, in care isi petrecea majoritatea timpului, la spitalul din localitate. "Cand mi-au impus azilul fortat in vila lui Ceausescu, am pus o conditie: sa ma lase sa tratez si populatia in cabinetul de la spital. Acolo aveam aproximativ o mie de pacienti pe zi", ne-a povestit Mudava, fara a se gandi ca, dupa un calcul simplu, la zece ore de munca fara nici un fel de pauza, fiecare pacient ar fi primit aproximativ 40 de secunde! In ceea ce priveste pacientii de soi, Mudava spune ca trata persoane importante din partid, din guvern, din Securitate. "Veneau sa serveasca masa la vila lui Ceausescu. Ei nu incepeau sa manance inainte sa apar eu, caci trebuia sa verific daca totul e in regula. Abia apoi incepea festinul. De multe ori ii hipnotizam chiar acolo, la masa, ii trimiteam in timp si le faceam predictii". Mudava se lauda ca il avea drept client chiar pe Ceausescu, pe care il trata si caruia ii ghicea viitorul, informandu-l despre chestiuni ce priveau politica externa. "I-am spus tot ce avea sa se intample, inclusiv faptul ca avea sa izbucneasca Revolutia, ca va incerca sa fuga, va fi prins si va fi executat la Targoviste. El nu se supara niciodata, mai ales ca Barbuleasca, sora-sa, ma iubea ca pe Dumnezeu. Daca vreunul dintre securisti se indoia de ceea ce spuneam eu, Barbuleasca il certa si spunea ca am dreptate. Eu am vindecat-o pe ea de ficat si i-am reparat mana pe care o avea anchilozata in urma unui accident". Incercand sa pozeze in victima, Mudava ne-a povestit despre colonelul de securitate care il pazea. "Il chema Gheorghe Iliescu. El strangea banii de la pacienti, caci eu aveam numai salariu. Restul pleca la stat". Pentru a poza in dizident, Mudava ne-a povestit ca persoana lui era pusa in discutie la Europa Libera, in contextul azilului fortat de la Scornicesti. Mai mult, dupa 1989 ar fi fost declarat presedinte de onoare al unor asociatii de revolutionari.

Cacealmaua creionului de tensiune

Mudava a dorit sa ne ofere o proba a capacitatilor sale paranormale si, in acelasi timp, o consultatie gratuita. El a incercat sa ne masoare campul energetic, cu palmele goale: "Aproximativ 35 de centimetri. E cam slabut, probabil sunteti obosit sau chiar bolnav". Ca sa ne convinga de faptul ca lucrurile stau intr-adevar asa, "maestrul" a scos dintr-o servieta un soi de creion de masurat tensiunea, aparat pe care se lauda ca l-a cumparat tocmai din America. El a lipit aparatul de una dintre palmele colegului meu si becul a palpait foarte slab, ca dovada ca nivelul campului energetic era scazut. "Acum eu am sa va ating cu mana mea si veti vedea diferenta", a spus Mudava, si becul a tresarit brusc, degajand o lumina rosietica: "Vedeti cat de puternica este energia mea! Acum, iau mana de pe dumneavoastra si observati ca becul iar se stinge". Necazul lui Mudava e ca am incercat sa facem aceasta proba si intre noi si ca becul s-a aprins la fel de tare ca atunci cand in joc intra "maestrul" cu campul lui energetic de cativa kilometri! In fata evidentelor, Mudava s-a fastacit si a incercat sa spuna ca aparatul nu e relevant si ca el nu il foloseste decat pentru a-i face pe oameni sa creada.

"Mudava minte, Ceausescu nu a avut nici o vila la Scornicesti"

Am mers pe firul povestilor pe care ni le servise fostul candidat la Presedintia Romaniei. Am discutat cu fostul presedinte al Judecatoriei din Curtea de Arges, Constantin Crisu. "Imi amintesc ca a fost un proces legat de domnul Mudava. L-a prins politia in zona ca vindeca, i-au confiscat cafea si ce mai primise de la oameni si l-au dus la nebuni, la Vedea. A fost acuzat de inselaciune, iar eu l-am achitat... Dar ce vreti sa scrieti despre el? De rau? Caci eu pot sa va spun ca domnul Mudava chiar are capacitati paranormale si face mult bine. Am si eu preocupari in acest sens si citesc multe carti, sa stiti. Dar in proces nu a fost vorba de recunoasterea metodei lui de vindecare, ci exact ce v-am spus, a fost prins de militie". "Prietenul" care il achitase pe Mudava ne-a mai povestit ca, ulterior, l-a vizitat pe "vindecator" la Scornicesti, la vila lui Nicu Ceausescu, unde a stat, dupa cate stie el, cam un an. "Acolo veneau multi oameni la el si ii vindeca. Il avea ca aghiotant pe un colonel de securitate, unul Iliescu, care ii era foarte devotat, caci il vindecase o data de cancer, la Bucuresti. Viceprimarul din Scornicesti, Ion Lazar, nu e insa de aceeasi parere: "Domnule, Ceausescu nu a avut nici o casa in Scornicesti sau in zona. Singura lui casa e casa batraneasca, care a aparut si in ziare sau la televizor. Cat timp a fost seful statului, Ceausescu nu a stat niciodata in zona. El venea, statea o ora-doua si pleca. Astea sunt povesti. Nici macar Nicu nu avea vreo casa aici. Oamenii confunda, caci Mudava a locuit, nu mai mult de un an, intr-una din vilele BTT-ului, care nu aveau nici o treaba nici cu Nicu si nici cu taica-su. Singura care mai venea era Barbuleasca, sora lui Ceausescu. Se tineau de maini p-acolo si spuneau ca e nu stiu ce energie. Mudava poate sa spuna orice, dar nu e adevarat. Iar in spital nu a avut nici un cabinet. Am auzit si eu aceste variante de la unii, dar sunt niste minciuni!". Asadar, poate ca ar fi bine ca oamenii care vor sa se repeada la cabinetul "vindecatorului" Mudava sa se gandeasca bine inainte de a o face. Mai ales ca, desi el spune ca nu are taxe fixe pentru consult si terapie, accepta donatii si sponsorizari catre un ONG prin intermediul caruia isi desfasoara activitatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gheorghe F.C. 30 Sep, 2017 03:59 Aveam doar 9 ani cand mama mea dupa un tratament de chimioterapie esuat a decis sa incerce "sedintele" de bioterapie tinute de Dr. Mudava . Va las sa va inchipuiti singuri rezultatul , caci eu , nici acum ,dupa 30 de ani nu pot uita ultimele ei luni de viata .
  • mariana 27 Jan, 2011 14:20 an 2002 am facut sedinte cu constantin mudava el mia rezolvat o problema grava pe care o aveam am fost la multi medici la galati bucuresti braila si toti miau dat acelas diag miau zis ca nu o sa am copii niciodata dar mudava ma facut bine dupa doar 10 sedinte la numai un an am nasut o dragalasenie de fetita care mi bucura zilele multumesc bunului dumnezeu ca mila scos an cale au fost si cazuri care nu sau rezolvat pentru necredinta