Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erou în timpul liber la Tulcea Un pompier a salvat viața unui bărbat aflat în stop cardio-respirator

ro

01 May, 2021 13:06 2305 Marime text
  • Plutonierul adjutant șef, Gălățeanu Ionuț, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber este eroul care a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecțiuni cardiace (trei stenturi).
Plutonierul adjutant șef, Gălățeanu Ionuț, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecțiuni cardiace ( trei stenturi). Cazul medical a fost anunțat la 112.

În data de 30.04.2021, în jurul orei 11:00, spre locul solicitării fiind direcționat elicopterul SMURD Constanța.
   
După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul colegului nostru, care locuia în apropiere. Ajuns la fața locului, Ionuț a încercat să liniștească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator.

Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reușind să-l stabilizeze.Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuț și asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD în stare stabilă.

Colegul nostru, Ionuț, are o îndelungată experiență ca salvator, încadrând autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD de aproape 20 de ani.

Felicitări, Ionuț! Suntem mândri că faci parte din colectivul ISU „Delta" Tulcea și pentru că în curând va fi ziua ta de naștere îți urăm La mulți ani și multă sănătate!, a transmis ISU Tulcea.

Sursa foto: ISU Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii