Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri vândute unor consumatori din județul Constanța pentru sume cuprinse între 250 și 300 de lei. Mai multe persoane, reținute (GALERIE FOTO+VIDEO

ro

20 Dec, 2023 17:22 1177 Marime text
Foto: IPJ ConstanțaPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a unor persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, respectiv  trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Potrivit IPJ Constanța, în prima cauză, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, un bărbat ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis (drog de risc), către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 250 și 300 de lei.

„În cea de a doua cauză, a reieșit că, în cursul anului 2023, 4 persoane ar fi intermediat sau comercializat direct cantități de drog de mare risc (cocaină), cu prețul de 1.000 de lei pentru o doză.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că un alt bărbat ar fi depozitat și ambalat, în vederea vânzării, 327 de grame 2-MMC (substanță cu efect psihoactiv).

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate 327 de grame 2-MMC (substanță cu efect psihoactiv), 3 grame de rezină de canabis (drog de risc), un pistol, un cântar electronic de precizie, mai multe plicuri din plastic tip ziplock, precum și alte mijloace de probă“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


La datele de 17 și 18 decembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în două cauze penale, reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc, respectiv  trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a patru persoane și măsura arestului la domiciliu, față de cea de-a cincea.

„Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au formulat propunere de arestare preventivă, în lipsă, pentru una dintre persoane, care se sustrage urmăririi penale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: 

Suspect de trafic de droguri de mare risc reținut la Constanța! Ce au stabilit anchetatorii (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii