Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două culturi de canabis descoperite în apropierea unei ferme din județul Covasna. Două persoane, reținute (GALERIE FOTO)

ro

07 Oct, 2023 13:21 716 Marime text
Foto. DIICOTLa data de 06.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, s-a reținut că, în primăvara anului 2023, unul dintre inculpați a înființat, în zona limitrofă a unei comunei Valea Crișului, din județul Covasna, în apropierea unei ferme, două culturi de canabis formate din 50 și respectiv 40 de plante, pe care le-a îngrijit împreună cu cel de al doilea inculpat.

„Ulterior, la finele lunii  august,  inculpații au recoltat din prima cultură de 50 de plante un număr de circa 40 de plante ajunse la maturitate, cu înălțimea de 60-70 cm, prezentând ramificații și inflorescențe, iar din a doua cultură, de 40 de plante, la începutul lunii octombrie, unul dintre inculpați a recoltat alte 20 de plante de canabis.
În cursul zilei de ieri, împreună cu  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, au fost puse în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Covasna, fiind identificate 21 de plante mature de canabis, cu dimensiuni între 2 și 3,5 metri, 2 plante de canabis de aproximativ 1 metru, 5 grame de ciuperci, 30 de grame de fragmente vegetale și inflorescențe de canabis,  diferite instrumente și unelte utilizate la întreținerea culturilor, obiecte purtătoare de urme, precum și alte mijloace de probă“ - au precizta procurorii.

La data de 07.10.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus   arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, cu  sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Biroului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii.

Citește și: 

Percheziții la Turda într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii