Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Drum lin în ceruri” Doliu în Marina Militară Română. Zeci de mesaje de condoleanțe

ro

30 Apr, 2020 02:45 2325 Marime text
 
Centrul de Scafandri Constanța anunță, pe pagina sa de Facebook, decesul celui ce a fost comandor în retragere Radu Mândru.
 
Iată, integral, postarea:

„In memoriam
Anunțăm cu regret trecerea la cele veșnice, din aceste zile, la vârsta de 81 de ani, a domnului comandor (rtr.) Radu Mândru, fost comandant al escortorului 281 „Constanța”, navă bază pentru submarinul „Delfinul”, în perioada 1986-1995.

De-a lungul carierei sale, a luat parte cu echipajul său la numeroase misiuni de instrucție și de reprezentare a Marinei Militare Române Moderne. Printre acestea putem enumera participarea la Serbările Columbiene din portul italian Genova și activitățile de diplomație navală din Toulon, unde a vizitat Centrul de Scafandri al Forțelor Navale ale Franței (1991), precum și voiajul din Marea Mediterană cu escale în Egipt și Siria (1994), marcând, astfel, o premieră pentru marinarii militari români.

Drum lin către ceruri, domnule comandor! Condoleanțe familiei și celor apropiați! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Pe pagina de Facebook a Centrului de Scafandri și a Forțelor navale au fost postate zeci de mesaje de condoleanțe de la prieteni, foști colegi și foști subalterni sau colaboratori.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii