Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi morţi într-o celulă Caz fără precedent la Constanţa - cum văd specialiştii sinuciderile de la Poarta Albă

ro

13 Jul, 2012 01:00 3278 Marime text
morti-criminalMariusIonutMagda.jpg„Poate că s-a uitat cum se zbate colegul său de celulă între viaţă şi moarte. Poate că noaptea a ajuns la concluzia că sinuciderea e cea mai bună soluţie"

Acţiuni nemaiîntâlnite în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Poarta Albă. În urmă cu două seri, fostul poliţist constănţean Marius Ionuţ Magda şi Doru Asavei s-au sinucis în celula în care au fost depuşi după ce au intrat în greva foamei. Comisarul-şef LiviuChesnoiu, expert-poligraf, fost şef al Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat Constanţa din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, este de părere că greva foamei a reprezentat primul pas spre sinucidere. Mai mult decât atât, LiviuChesnoiu susţine că cei doi nu trebuiau cazaţi în aceeaşi celulă. Marius Ionuţ Magda era nemulţumit de rezultatul expertizei psihiatrice, în timp ce Asavei susţinea nu este vinovat de moartea soţiei.

mortiliviuchesnoiu_exposure.jpgOficialii unităţii de detenţie spun că, în seara zilei de 11 iulie, în jurul orelor 19.30, cu ocazia apelului de seară, au fost identificate cele două persoane private de libertate care s-au sinucis prin spânzurare în camera de detenţie. „Cele două persoane, M. M. şi A. D. - arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor, se aflau în refuz de hrană, din motive juridice. Pe perioada refuzului de hrană aceştia au primit în permanenţă asistenţă medicală de specialitate, au fost consiliaţi de către psihologul unităţii şi au purtat discuţii cu conducerea unităţii şi cu judecătorul delegat", se mai arată într-o informare oficială. Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a demarat o anchetă internă în urma căreia se vor stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele care au condus la producerea acestui incident fără precedent. Revenind la opiniile fostului şef al Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat Constanţa, comisar-şef LiviuChesnoiu mai arată că „unul dintre subiecţi era dependent de etnobotanice. Încă nu ştiu dacă era tratat pentru asta. (...) Se ştie că cea mai grea viaţă în penitenciar o au cei care violează sau ucid copii şi foştii poliţişti. Când se refuză hrana, se face primul pas spre sinucidere. Cel de-al doilea subiect a avut exemplul în faţă. Poate că s-a uitat cum se zbate colegul său de celulă între viaţă şi moarte. Poate că noaptea a ajuns la concluzia că sinuciderea e cea mai bună soluţie. Ceea ce s-a întâmplat acolo nu este aşa de simplu. Niciodată, doi oameni care au aceeaşi problemă nu trebuie ţinuţi în acelaşi loc. (...) La Constanţa nu a mai fost înregistrat un astfel de caz", a mai precizat Chesnoiu. La rândul său, comisarul-şef de penitenciare, Gelu Dănuţ Dincă, şeful puşcăriei Poarta Albă, spune că Doru Asavei nu a mai mâncat din data de 6 iulie, în timp ce Magda se afla în greva foamei din 4 iulie. De menţionat că Magda a fost condamnat pe data de 16 iunie 2011, pentru tentativă la infracţiunea de viol, la o pedeapsă de doi ani de închisoare, a fost eliberat pe 22 martie anul acesta, iar pe data de 6 iunie a fost trimis în judecată pe motiv că i-ar fi tăiat gâtul propriei mame. Doru Asavei, de 41 de ani, din Medgidia, tată a şase copii, a fost arestat pe data de 7 iunie, fiind acuzat că şi-a bătut soţia până când aceasta a decedat. Asavei a fost trimis în judecată pe data de 28 iunie pentru omor calificat, iar ieri ar fi trebuit să aibă loc primul termen în dosar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii