Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții în București. Trafic de droguri de mare risc, respectiv heroină și cocaină (GALERIE FOTO)

ro

25 Mar, 2022 18:56 1845 Marime text
Trafic droguri Sursa foto DIICOT
  • Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. – Serviciul Antidrog efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, perioada septembrie 2021 - martie 2022, pe raza municipiului Bucureşti a fost constituit un grup infracțional organizat în scopul traficării de droguri de mare risc, respectiv heroină și cocaină.

În vederea documentării activităţii infracţionale au fost efectuate la data de 02.03.2022, opt percheziții domiciliare pe raza municipiului București și în orașul Pantelimon, județul Ilfov, în urma cărora, au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării 2.500 de grame de heroină, 500 de grame de cocaină, canabis, substituenți de droguri, metadonă, sumele de 224.350 de lei, 2.500 de euro, 685 de lire sterline, 2 cântare electronice de precizie, 17 telefoane mobile, 7 cartele SIM, un card bancar și materiale folosite la ambalarea și transportul drogurilor.

În cadrul activităţii de urmărire penală a fost instituit sechestru asigurător asupra unui apartament, în valoare de 100.000 de euro, și a unui autoturism, în valoare de 20.000 de euro.
Sursa foto DIICOT
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, la data de 2 martie 2022, reținerea a 13 persoane și cercetarea sub control judiciar a altor 2 persoane.

La data de 3 martie 2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, față de 12 inculpaţi și luarea măsurii controlului judiciar față de un alt inculpat.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Sursa foto DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii