Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deținut găsit spânzurat în Penitenciarul Oradea. Pentru ce infracțiune fusese încarcerat

ro

20 Apr, 2022 09:08 1330 Marime text
Penitenciar. Sursa foto: ZIUA de ConstanțaUn deținut arestat preventiv pentru trafic de minori s-a sprânzurat în Penitenciarul Oradea. 

Cu toate eforturile depuse de cadrele medicale nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viața bărbatului. 

Potrivit unui comunicat semnat de Subcomisar de poliţie penitenciară Adina Claudia BÎRDA, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea, în data de 19.04.2022, la ora 20.38, cu ocazia distribuirii tratamentului psihotrop, un deţinut custodiat de Penitenciarul Oradea, arestat preventiv pentru infracţiunea de trafic cu minori, a fost găsit spânzurat cu un material textil legat de gratia geamului camerei, de către supraveghetorul secţiei care era însoţit de asistentul medical aflat în serviciu.

„S-au aplicat, de îndată, primele manevre de resuscitare. A fost apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la 20.44, două echipaje SMURD au continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical, la ora 21.17, s-a constatat decesul.

La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat: familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză“ - mai transmite sursa citată.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii