Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:14 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare de forţe în Marea Neagră Fregata „Regina Maria“, atacată. Militarii au respins cu foc ofensiva (galerie foto + video)

ro

24 May, 2016 00:00 6665 Marime text


Demonstraţie de forţă şi eleganţă în Portul Constanţa. La malul Mării Negre, Forțele Navale Române desfăşoară o serie de exerciţii împreună cu fregata franceză „Jean Bart“, una dintre cele mai redutabile arme din dotarea NATO.
 
Fregata franceză „Jean Bart“ întăreşte prezenţa Alianţei Nord Atlantice în Marea Neagră, unde a participat la două exerciţii alături de Marina militară română. Astfel, la exerciţii participă şapte nave militare româneşti şi aproximativ 800 de militari români, precum şi trei aeronave MIG-21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere IAR 330 Puma Naval ale Forţelor Navale Române.
 
La ieşirea din Portul Constanţa, Fregata „Regina Maria“ a fost „atacată“, iar militarii din grupa de apărare apropiată a navei au respins cu foc atacul. După executarea misiunilor de recunoaştere aeriană şi de căutare a submarinelor inamice, elicopterul 140 Puma Naval a apuntat la bordul Fregatei „Regina Maria“. Trei aeronave MIG -21 Lancer au survolat spaţiul maritim în care navele militare româneşti şi Fregata „Jean Bart“ au desfăşurat exerciţiul.
 
„Jean Bart“ face parte din clasa fregatelor F 70 AA specializate în luptă antiaeriană şi operaţiuni de gestionare a situaţiilor de criză pe mare. Astfel de nave pot desfăşura misiuni în orice zonă de pe glob şi pot acţiona individual sau în cadrul unor grupări navale. Aceste nave sunt apte pentru a îndeplini misiuni de prezență, cooperare sau luptă, în timp de pace, criză sau război.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 


Ti-a placut articolul?

Comentarii