Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:25 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decretul a fost semnat de preşedintele României, Traian Băsescu Procuror dobrogean, şeful uneia dintre cele mai importante secţii ale DNA (documente)

ro

21 Nov, 2013 00:00 3840 Marime text
„Popovici este una dintre propunerile ministrului Justiţiei pentru şefia unei secţii importante din structura centrală a DNA”
 
Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil numirea în funcţia de şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Gheorghe Popovici. Acesta provine din Tulcea şi a desfăşurat activităţi specifice în jurisdicţia Curţii de Apel Constanţa. Ieri, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a magistratului Gheorghe Popovici, pe o perioadă de trei ani.
 
Conform declaraţiei de avere, Gheorghe Popovici deţine, din anul 2000, o parte dintr-un teren intravilan, în suprafaţă de 1.053 de metri pătraţi. Bunul a fost dobândit prin moştenire, iar titulari sunt Liliana Popovici, Gherghina Munteanu şi Mariana Bercea. De asemenea, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, magistratul Popovici are, din 2000, tot prin moştenire, o casă de locuit, titulari fiind Liliana Popovici, Gherghina Munteanu şi Mariana Bercea. În parcare, Gheorghe Popovici are două maşini, o ambarcaţiune şi un peridoc. Concret, Gheorghe Popovici posedă o Lada Niva (auto fabricat în 2005), cu leasing achitat în 2008, o Kia Soul (fabricată în 2010), bun dobândit prin vânzare-cumpărare, o ambarcaţiune nepuntată (fabricată în 1974), bun dobândit prin vânzare-cumpărare, şi un peridoc Dromeys (fabricat în 2007), bun dobândit tot prin vânzare-cumpărare. Procurorul dobrogean susţine că nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de numismatică şi de artă care fac parte din patrimoniul naţional sau universal, a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro.

Gheorghe Popovici a consemnat în dreptul secţiunii „Active financiare”, un cont (card salarii) deschis în 2010, cu un sold de 44.980 de lei. În ceea ce priveşte datoriile, procurorul Popovici a menţionat în declaraţia de avere un credit, luat de la Garanti Bank, în 2010, în valoare de 17.000 de euro, „echivalent în lei”, cu scadenţa în anul 2020. În ceea ce priveşte salariul, Gheorghe Popovici a declarat că venitul obţinut din activitatea de magistrat (DNA) a fost în valoare de 108.197 de lei. De asemenea, procurorul a mai luat 4.800 de lei de la Parchetul Tribunalului Tulcea, reprezentând restanţe salariale. Soţia magistratului a încasat de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Tulcea, din activitatea de psiholog şcolar, suma de 8.354 de lei, iar de la CJRAE Bucureşti a luat 5.150 de lei. Gheorghe Popovici a mai consemnat în declaraţia sa de avere suma de 25.072 de lei, banii reprezentând decontul chiriei de la DNA. Conform propriilor declaraţii, Gheorghe Popovici nu are interese. Potrivit Obiectivtulcea.ro, „Popovici este una dintre propunerile ministrului Justiţiei pentru şefia unei secţii importante din structura centrală a DNA, cum este Secţia de Combatere a Corupţiei din cadrul DNA”.

„În dezbaterea Secţiei pentru procurori a rezultat că procurorul Gheorghe Popovici a îndeplinit numai funcţia de procuror, astfel: în perioada 1 noiembrie 1995 - 1 noiembrie 2000 - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, în perioada 1 noiembrie 2000 - 1 ianuarie 2001 - delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, în perioada 1 ianuarie 2001 - 1 iulie 2006 - promovat în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, în perioada 1 iulie 2006 - 1 noiembrie 2011 - numit în funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, în perioada 1 noiembrie 2011 - 10 iunie 2013 - numit la DNA, la nivel central, în perioada 10 iunie 2013 - 11 octombrie 2013 - delegat în funcţia de procuror-şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei de Combatere a Corupţiei a DNA, la nivel central, iar din data de 11 octombrie 2013 şi până în prezent a fost delegat în funcţia de procuror-şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul DNA, la nivel central”, potrivit sursei mai sus citate. După cum arătam şi mai sus, ieri, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a magistratului Gheorghe Popovici, pe o perioadă de trei ani.

Ti-a placut articolul?

Comentarii