Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă sau sinucidere? Avocatul Florin Miclea reprezenta Balkan Petroleum SA într-un proces la Constanţa

ro

27 Aug, 2014 00:00 4112 Marime text
Avocatul Florin Cristian Miclea, găsit mort luni seară în locuinţa sa din Bucureşti, reprezenta firma Balkan Petroleum într-un proces aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Următorul termen urma să aibă loc pe 11 septembrie. Acţionarii  Balkan Petroleum SA sunt Balkan Petroleum AG, cu sediul în Elveţia, BKP Management & Invest Group SA, cu sediul în Bucureşti, şi Marian Iancu, asociat persoană fizică.

Conform presei centrale, mama avocatului s-a confesat unui prieten cum că fiul său ar fi fost urmărit şi ameninţat să se retragă din două dosare aflate pe rol la Constanţa şi în care sunt implicate nume importante.

Florin Miclea era cunoscut în special pentru legătura sa cu omul de afaceri Marian Iancu, pe care îl reprezenta în dosarul RAFO. Colegii avocatului Miclea nu acceptă că acesta ar fi fost în stare să se sinucidă. Unii dintre aceştia, citaţi de luju.ro, bănuiesc ceva necurat la mijloc, întrucât avocatul Miclea era cunoscut ca fiind neobişnuit de implicat în afacerile lui Marian Iancu de la RAFO Oneşti, având calitatea de membru în consiliul de administraţie la mai multe societăţi comerciale, sateliţi ai RAFO. În acelaşi timp, Iancu are două dosare în instanţă, riscând nu mai puţin de 12 ani de închisoare, conform spynews.ro.

Surse apropiate anchetei au afirmat că în locuinţa avocatului s-ar fi găsit şi două bilete de adio. Oficiali din cadrul anchetatorilor au dezvăluit, pentru Evenimentul Zilei, că în cele două înscrisuri, avocatul Florin Miclea își exprima regretul pentru gestul pe care urma să îl facă și în alta explica ce a condus la gestul necugetat. „O scrisoare era adresată familiei și scria că îi pare rău. În alta scria că este urmărit de forțe obscure, cam așa ceva”, a dezvăluit unul dintre anchetatori. Avocatul suferea de depresie. Florin Miclea se și tratase pentru această boală. El a fost găsit mort, luni seară, în locuinţa sa, cu o plagă împuşcată în dreptul inimii.

Anchetatorii iau în calcul, ca primă variantă, sinuciderea, dar cercetează cazul pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a survenit moartea. Nu lipsit de importanţă este faptul că, înainte cu două zile de a muri, Florin Miclea a sunat la 112 şi a anunţat că mai multe persoane i-au spart casa. În mod ciudat, hoţii n-au furat bani sau alte bunuri, ci doar două fotografii, al căror conţinut nu este cunoscut. Mai mult, se pare că hoţii au pătruns în locuinţa avocatului cu chei potrivite şi nu s-au atins nici măcar de o sumă mare de bani care era la vedere sau de armele de vânătoare, trei la număr, aflate de asemenea, la îndemână.

O primă ipoteză în acest caz este sinuciderea, dar nu sunt excluse şi alte variante, mai ales că există suspiciuni cu privire de activitatea avocatului, legată şi de afaceri importante pe care le aveau clienţii săi. În plus, niciun vecin nu a auzit împuşcătura care i-a fost fatală.

Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii