Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în Constanța! Femeie de 79 de ani ucisă în bătaie.Principalul suspect, soțul victimei

ro

24 Aug, 2022 15:56 1828 Marime text
Crimă în ConstanțaPrin ordonanţa din data de 23 august 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.P., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în dimineaţa zilei 23 august 2022, în jurul orelor 04.00-05.00, în locuinţa familiei din mun. Constanța, în cursul unui conflict conjugal, inculpatul a ucis-o pe soţia sa, M.S., în vârstă de 79 de ani, pe care a sugrumat-o şi a lovit-o în mod repetat cu pumnul în figură, astfel că i-a provocat leziuni grave craniene şi cervicale incompatibile cu viaţa.

În cursul investigaţiilor inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, invocând că victima s-ar fi lovit singură cu pumnii peste faţă sau că a căzut din pat ori cu gâtul pe spătarul unui scaun. După ce el însuşi a sunat la 112 şi a anunţat că soţia sa nu se simte bine, când personalul ambulanţei a constatat existenţa de numeroase leziuni de violenţă în zona extremităţii cefalice a victimei, inculpatul a oferit explicaţii incoerente şi puerile, încercând să fie exonerat de răspundere penală pentru prezumtiva faptă de violenţă în familie.

„În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“ - au precizat procurorii.​

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii