Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:16 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima de la Delfinariu Nicolae Filimon, presupusul autor, a cerut să fie pus în libertate. Iată decizia magistraţilor!

ro

01 Jun, 2016 00:00 2449 Marime text
Nicolae Filimon, de 30 de ani, a fost arestat preventiv pentru că ar fi înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, de 33 de ani, din Constanţa, de 11 ori. Acesta a formulat o cerere de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, dar magistraţii Tribunalului Constanţa au respins-o ca nefondată.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Crima a avut loc vineri seara, aproape de ora 21.30, în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde Adriana lucra ca vânzătoare. Mandatul de arestare a fost emis chiar în momentele în care Adriana Farcaş era condusă pe ultimul drum de familie şi prieteni.
 
Potrivit procurorului criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, crima a fost comisă în scopul unui jaf.
 
În seara zilei de vineri, spun anchetatorii, Nicolae Filimon a consumat un litru de ţuică. La un moment dat, el a plecat de acasă înarmat cu un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri.
 
„Avem doar o descriere a acestui cuţit. Cel mai probabil, a folosit un cuţit de bucătărie. Câtă vreme inculpatul a spus că îşi aduce aminte frânturi, nu ne putem baza pe afirmaţiile sale. Este un cuţit de aproape 30 cm, cu mâner negru, trei nituri, în cazul în care cineva îl găseşte. (…) Nu înlăturăm ipoteza ca arma crimei să fi fost transportată în afara localităţii. Putea fi aruncată oriunde pe distanţa traseului Constanţa - Sibiu. (…). Atacul ssasupra victimei a fost spontan. Greu de spus că ar fi existat premeditare în acest caz“, a spus magistratul.
 
Tot potrivit lui Zafer Sadîc, Nicolae Filimon era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit.
 
„Se pare că era hotărât s-o ucidă pe sora fostei iubite. Ulterior, a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că nu dorea s-o ucidă, ci doar s-o sperie cu acel cuţit. Cert este că, pe drum, victima a avut ghinionul ca acesta să se oprească la chioşcul dumneaei. A intrat să ceară un pachet de ţigări. Şi asta deşi nu avea bani la el. I-a cerut victimei să nu ţipe, să-i de un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-a refuzat. El a scos cuţitul şi a ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia a ţipat. El a intrat după ea şi a înjunghiat-o“, a mai spus procurorul criminalist.
 
După faptă, Nicolae Filimon a fugit şi a aruncat cuţitul. A mers acasă şi s-a culcat.
 
A doua zi, sâmbătă, şi-a strâns bagajele şi a plecat din Constanţa cu un autocar din Bucureşti, iar de aici a luat trenul către Sibiu, oraş în gara căruia a fost prins.
 
„I-am găsit îmbrăcămintea pe care o purta în seara atacului în bagaje. Vom stabili dacă petele de sânge sunt ale victimei“, a completat procurorul.
 
Suspectul le-a declarat organelor de anchetă că ar fi aplicat două lovituri, deşi femeia ar fi fost înjunghiată de 11 ori.
 
Citeşte şi 
 
Exclusivitate! Reconstituirea crimei de la Delfinariu.
„A încercat să mă înţepe cu cuţitul. L-am lovit de două ori“ (video)

 
Crima de la Delfinariu, desluşită!
După ce a înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, Nicolae Filimon a mers acasă şi s-a culcat. Detalii! (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii