Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copilul surdo-mut dispărut, descoperit în apropierea unui canal de irigaţii (galerie foto)

ro

06 Feb, 2015 00:00 1709 Marime text
Andrei-Ştefan Arcăleanu, copilul care a dispărut de acasă pe data de 4 februarie, a fost găsit, ieri, în jurul orelor 10.30. Băieţelul surdo-mut de 6 ani din satul Şiriu, comuna Crucea, a fost depistat din elicopterul MAI şi preluat apoi de ambulanţă, fiind transportat la spital pentru efectuarea de investigaţii medicale.
 
Potrivit primarului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, căutările au durat de miercuri seară, de la ora 18.30, până ieri dimineaţă. Angajaţii Primăriei au participat direct la această acţiune.
 
„Copilul a fost căutat cu ajutorul unui elicopter. A fost găsit în apropierea unui canal de irigaţii din apropierea comunei Saraiu. Când a fost găsit, copilul era dezbrăcat. A fost preluat imediat de un asistent social şi transportat, pentru a-i fi acordate primele îngrijiri“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul Gheorghe Frigioi, care a participat personal la căutările micuţului.
 
Activităţile de căutare au fost declanşate imediat după sesizare şi la acestea au participat peste 150 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre MAPN, autorităţi locale, voluntari ai unor firme de pază şi localnici.
 
Aria de căutare s-a întins pe aproximativ 30 km pătraţi, zona fiind periată, în mod organizat.
 
S-a beneficiat şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, la bord, alături de pilot şi copilot aflându-se şi un poliţist din cadrul PP Horia, care a furnizat date colegilor de la sol, pentru a-i direcţiona.
 
Un aport important l-au avut câinii de serviciu specializaţi pentru căutarea urmelor de miros uman, din cadrul IPJ Constanţa, ce au condus echipele de căutare, în zona respectivă, situată la aproximativ 6-7 km de sat, într-o zonă cu stuf dintr-un canal de irigaţii dezafectat, între localităţile Şiriu şi Saraiu.
 
Câinele de urmă Athos, în vârstă de 8 ani, din cadrul IPJ Constanţa, campion naţional la identificări în anul 2010, a ajutat la depistarea mai multor infractori, fiind condus de către agentul-şef principal de poliţie Cristian Stoian, din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia.
 
Cel de-al doilea câine de urmă se numeşte Lepac, are 5 ani şi 6 luni, fiind condus de agentul-şef de poliţie Ionel Sima, din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii