Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contrabanda cu alcool, in ograda lui Pufleanu? Myt Dan Impex, impanzita de mascati (galerie foto + document)

ro

29 Apr, 2010 03:08 7243 Marime text
cap_4.jpg În dosar sunt vizate 18 persoane, ancheta fiind demarată în urmă cu patru luni

Afaceristul Gheorghe Pufleanu, cunoscut în lumea oamenilor de afaceri din Constanţa şi nu numai, a fost „săltat" de poliţişti şi trimis cu mandat de aducere la IPJ Argeş, într-o anchetă care vizează combaterea contrabandei cu alcool. Potrivit unor surse, până la închiderea ediţiei, Pufleanu a refuzat să facă vreo declaraţie în dosar, neştiind exact care sunt acuzaţiile ce i se aduc. Nu este însă de trecut cu vederea faptul că însuşi adjunctul IPJ Argeş, comisarul-şef Costel Nedelescu s-a deplasat la Constanţa, pentru a fi prezent la desfăşurarea percheziţiilor şi la audierea suspecţilor.

Ancheta a ajuns la Constanţa după ce, în urmă cu patru luni, poliţiştii din Argeş au descoperit diferite cantităţi de alcool pe piaţa neagră din Argeş şi Prahova, despre care ulterior s-a stabilit că ar fi provenit de la o reţea coordonată din Constanţa. În cursul zilei de ieri, de la primele ore ale dimineţii, mai multe sedii de firme şi locuinţe au fost împânzite de mascaţi, în baza mandatelor de percheziţie emise de instanţă în dosarul instrumentat de ofiţerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, sub coordonarea procurorilor. Anchetatorii spun că au dat, astfel, o grea lovitură mafiei alcoolului de contrabandă, pierderile înregistrate de stat din cauza acestei reţele fiind de peste jumătate de milion de euro.

64 de obiecte secundare de activitate

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Pufleanu, este de menţionat faptul că societatea pe care o administrează el, respectiv Myt Dan Impex SRL Constanţa, al cărei unic asociat este Gheorghiţa Pufleanu, s-a numărat, conform unor surse, printre locurile unde au descins trupele de intervenţie. Descinderile au început ieri dimineaţă, în jurul orei 6.00, şi au continuat aproape pe tot parcursul zilei, fiind vizate mai mult de zece locuinţe sau sedii ale unor firme. Totodată, mascaţii au reuşit oprirea a două autoturisme cu numere de Argeş, încărcate cu sute de litri de alcool, cantitate despre care poliţiştii cred că ar fi fost produsă în mod ilicit. Desfăşurarea de forţe de ieri a inclus sute de poliţişti, jandarmi, dar şi comisari ai Gărzii Financiare Argeş. Revenind la SC Myt Dan Impex, aceasta a fost înfiinţată în 1994, însă are bilanţul anual nedepus la Registrul Comerţului pentru anul 2002, iar certificatul de înmatriculare este preschimbat. Obiectul principal de activitate al firmei îl reprezintă „pregătirea fibrelor şi filarea în fire de lână cardată şi tip lână cardată". Totuşi, firma numără nu mai puţin de 64 de obiecte secundare de activitate printre care, la loc de cinste, se află fabricarea băuturilor alcoolice distilate, fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie, fabricarea vinurilor, dar şi fabricarea produselor din lemn, a textilelor şi chiar şi comerţul cu ridicata al aparatelor electrice şi de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi al televizoarelor. Unic asociat al firmei este Gheorghiţa Pufleanu, cu un aport de 620.050 de lei, iar administrator este Gheorghe Pufleanu. Mascaţii au descins, ieri, la unul dintre sediile secundare ale firmei, respectiv la cel de pe strada Celulozei, de la numărul şase, unde, potrivit datelor oficiale, se desfăşurau activităţi de „producţie de alcool etilic de fermentaţie, băuturi alcoolice şi bere". Cel de-al doilea sediu secundar este situat în Satul de Vacanţă, din Mamaia, fiind vorba despre restaurantul Popas Dobrogean Şatra. Conform aceloraşi date oficiale, bilanţul pentru anul 2003 a scos la iveală o cifră de afaceri de 35.044.877.000 de lei vechi şi un profit brut de 81.184.000 de lei vechi, în timp ce numărul angajaţilor era de 50. Un an mai târziu, în 2004, numărul angajaţilor a crescut la 64, în timp ce cifra de afaceri a scăzut la 26.547.456.000 de lei vechi, iar profitul brut a fost de 29.747.000 de lei vechi.

alcool.jpgFirmele lui Pufleanu

Totodată, la ORC este înregistrată şi SC Myt Dan Impex SRL Constanţa - Sucursala Ovidiu, înfiinţată în 2003. Gheorghe Pufleanu mai apare în firmele Silo-Port SRL, în care este şi administrator, Niva Prodcom SRL, GPA Aero Product SRL, OTP Hospitality - pe care o şi administrează - şi Aqua Geoterma Resource SRL, fiind, totodată, administrator al Myt Dan Impex şi împuternicit al Myt Dan Impex - Sucursala Ovidiu. În ceea ce priveşte acţiunea de ieri a poliţiştilor, surse oficiale declară că aceasta vizează 18 persoane, existând suspiciuni că fabrica de alcool din Constanţa nu înregistra tot alcoolul în contabilitate. Băuturile erau ulterior distribuite în Prahova şi în Argeş. La acest moment, rămâne de văzut dacă Pufleanu va fi pus oficial sub acuzare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii