Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:10 18 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul Dimu Polifroni, trimis în judecată de DNA Ar fi pretins bani susţinând că are influenţă asupra unor procurori

ro

02 Apr, 2016 00:00 1032 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dimu Polifroni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada iulie - octombrie 2012, inculpatul Polifroni Dimu a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 100.000 de euro“.
 
„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Dimu Polifroni nu este pentru prima dată în atenţia DNA 

În luna februarie 2013, Dimu Polifroni a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de mai multe persoane, printre care se află George Guliu, din Constanţa, şi Gabriel Leonte, fost director în cadrul Parlamentului României - Camera Deputaţilor.
 
La rândul său, George Guliu a fost trimis în judecată, tot de DNA, în Dosarul Motorina, cauză în care sunt judecaţi: Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Radu Nemeş, Diana Nemeş, Dumitru Chirvăsitu şi Lucian Florin Ionescu. În acest dosar, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de aproximativ 56 de milioane de euro.
  
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii