Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Un autocar a lovit un limitator de viteză în Năvodari! Ce spun oficialii IGSU

ro

29 Aug, 2023 13:31 948 Marime text
Autobuzul avariat din Năvodari.
  • Un autobuz a intrat într-un limitator de viteză în orașul Năvodari, județul Constanța, aseară, pe 28 august 2023.
  • IGSU precizează că a fost activat Planul Roșu de intervenție în acest caz.
 
În cursul zilei de ieri, pompierii din întreaga țară au acționat pentru stingerea a 200 de incendii, 145 dintre acestea au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier), suprafața afectată fiind de peste 400 ha, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) într-un comunicat de presă.
 
Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.541 de solicitări și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.558 de persoanele aflate în dificultate.
 
Concomitent cu intervențiile de stingere și acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 294 de misiuni pentru deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.
 
De asemenea, în doar 24 de ore, pompierii au salvat 46 de persoane aflate în situații critice, iar echipajele de descarcerare au acționat în 11 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
O misiune complexă s-a produs ieri, în județul Constanța, unde salvatorii au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza localității Năvodari, eveniment în care a fost implicat un autocar.
 
Pentru gestionarea optimă a situației de urgență, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, opt victime au fost transportate la spital.
 
La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Brașov și Harghita.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 175 pompieri și 54 de mijloace tehnice.
 
Misiuni externe
 

„În ultimele 24 de ore, salvatorii români care acționează în insula Corsica au participat la schimburi de bune practici, unde li s-au prezentat de către omologii francezi modul de intervenție în cazul unui incediu de pădure, normele de securitate atât pentru protecția individuală, cât și pentru cea colectivă, tehnica din dotare, precum și diferite tactici de intervenție“, precizează sursa.


Citește și:

Dosar penal întocmit în cazul accidentului de la Năvodari! Un autocar cu cetățeni ucraineni a lovit un limitator de înălțime (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii