Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Sprijin pentru cele 150 de familii care au rămas pe drumuri în pragul sărbătorilor. Unde pot fi donate bunuri pentru locatarii blocului mistuit de flăcări

ro

21 Dec, 2021 16:05 1756 Marime text
Victimele incendiului din noaptea de 15 spre 16 decembrie au nevoie de toată susținerea noastră.

În acea noapte teribilă și-au pierdut toate bunurile pentru care au muncit o viață întreagă, așadar orice ajutor este binevenit.

Primăria Constanța a pus la dispoziție un spațiu în Pavilionul Expozițional (bulevardul Mamaia, nr.331 A) unde pot fi lăsate donații pentru cei 250 de oameni, adulți și copii, afectați.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, ieri a fost deschis un cont bancar pentru familiile afectate de incendiu al cărui titular este Asociația de Proprietari Prel. Sergent Nicolae Grindeanu nr. 6.

Datele contului bancar sunt următoarele:

Nr. cont: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON

Titular: Asociația de proprietari Prel. Sergent Nicolae Grindeanu Nr.6


Contul este deschis la Banca Transilvania

Conform Primăriei Constanța, echipele de curățenie au acționat și astăzi pentru a elimina, pe cât posibil, urmele incendiului.

„S-au strâns containere întregi de obiecte distruse de flăcări. În continuare, cele trei scări ale blocului T3 sunt păzite atât de poliţiştii locali, cât şi de cei de la IPJ Constanța, iar în imobil nu se intră decât cu aprobarea acestora“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 

Reamintim că, un incendiu violent a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi (15-16 decembrie 2021) la un bloc P+5 de pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța.

Bilanțul ISU Dobrogea, în urma incendiului de pe Nicolae Grindeanu:  

- bloc p+5 cu 4 scari si 162 de apartamente 
- 150 de apartamente afectate 
-  35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu si erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
- 37 auto distruse
- 250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)
- 30 de persoane asistate medical la fata locului 
- 8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri) dar conștiente. 6 adulți si 2 copii.
- 5 adulți transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați 1 femeie). 
- 1 femeie cu 1 copil la camin Direcția Generală de Asistență Socială 
- Au fost întocmite documente specifice pentru 60 de apartamente și 27 auto afectate de incendiu
-Autoritățile locale au pus la dispoziția familiilor 23 de apartamente în regim de urgență.

Poliţiştii au identificat doi minori, de 13, respectiv 15 ani care ar fi provocat nenorocirea care a lăsat zeci de familii fră un acoperiş deasupra capului în pragul Săbrătorilor de Iarnă. 

Băiatul de 15 ani a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea la domiciliu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii