Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Echipele de curățenie continuă igienizarea la blocul afectat de incendiu. 13 familii s-au mutat în apartamentele puse la dispoziție de autorități (GALERIE FOTO)

ro

20 Dec, 2021 16:38 1660 Marime text
Foarte mulți oameni, atât din Constanța, cât și din țară sau de peste hotare, și-au manifestat dorința de a-i ajuta pe cei care, în pragul sărbătorilor de iarnă, au rămas fără un acoperiș deasupra capului, după incendiul devastator de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanța. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, contul bancar în care se pot face donații este activ din această dimineață.

„13 familii s-au mutat deja în apartamentele din Mamaia puse gratuit la dispoziția lor. Asistenții sociali din cadrul D.G.A.S Constanța țin legătura în permanență cu locatarii afectați de incendiu. Dacă mai există solicitări în acest sens, nu trebuie decât să comunice acest lucru.

Între timp, la locul imobilului ars, echipele de curățenie continuă igienizarea iar cei de la RAJA acționează pentru refacerea instalației de apă și canalizare.

Pentru că siguranța bunurilor rămase în urma incendiului este foarte importantă,  echipajele Direcției Generale Poliția Locală sunt pe teren pentru a securiza zona, 24 de ore din 24“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 


Datele contului bancar sunt următoarele:

Nr. cont: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON

Titular: Asociația de proprietari Prel. Sergent Nicolae Grindeanu Nr.6

Contul este deschis la Banca Transilvania./ 

Reamintim că, un incendiu violent a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi (15-16 decembrie 2021) la un bloc P+5 de pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța.

Bilanțul ISU Dobrogea, în urma incendiului de pe Nicolae Grindeanu:  

- bloc p+5 cu 4 scari si 162 de apartamente 
- 150 de apartamente afectate 
-  35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu si erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
- 37 auto distruse
- 250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)
- 30 de persoane asistate medical la fata locului 
- 8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri) dar conștiente. 6 adulți si 2 copii.
- 5 adulți transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați 1 femeie). 
- 1 femeie cu 1 copil la camin Direcția Generală de Asistență Socială 
- Au fost întocmite documente specifice pentru 60 de apartamente și 27 auto afectate de incendiu
-Autoritățile locale au pus la dispoziția familiilor 23 de apartamente în regim de urgență.

Poliţiştii au identificat doi minori, de 13, respectiv 15 ani care ar fi provocat nenorocirea care a lăsat zeci de familii fră un acoperiş deasupra capului în pragul Săbrătorilor de Iarnă. 

Băiatul de 15 ani a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea la domiciliu. 

Sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii