Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Razie de amploare a polițiștilor rutieri în stațiunea Mamaia. Șoferi sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise depistați în trafic (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Jun, 2022 08:22 2588 Marime text
Razie polițiști în Mamaia. foto: ZIUA de ConstanțaPolițiștii rutieri din cadrul IPJ Constanța au efectuat ieri, 10 iunie a.c., începând cu ora 23.00, o activitate cu sprijinul polițiștilor Direcției Rutiere și ai altor inspectorate de poliție județene din țară, pe linia prevenirii și combaterii consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, la volan. 

Acțiunea a avut loc în stațiunea Mamaia, iar mai mulți șoferi au fost opriți în trafic. 

„În această seară suntem la un filtru rutier pe bulevardul Mamaia Nord, dinspre stațiunea Mamaia spre orașul Năvodari. Polițiștii au la dispoziție aparate drug-test și etilotest cu care îi testează pe șoferi. Până la acest moment avem și rezultate. Este vorba despre un dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor interzise, mai exact a rezultat o valoare pozitivă pentru canabis. De asemenea au fost reținute în vederea suspendării trei permise de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, sub limita de infracțiune. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. Îi sfătuim pe conducătorii auto să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și să conducă în siguranță“ - a declarat inspector de poliție Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 

UPDATE: Oficial de la IPJ Constanța 

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 800 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere. 

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni, dintre care 12 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru deținere de droguri de risc, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului și consumului de droguri.

Exemple:

În jurul orei 22.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Totodată, în autoturism a fost identificat un pliculeț ce conținea o substanță vegetală.

În jurul orei 23.35, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, care a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie și în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru amfetamină. 

În jurul orei 00.55, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, care a condus un autoturism în orașul Năvodari, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Totodată, în autoturism a fost găsit un pliculeț cu substanță vegetală, precum și 2 grindere.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

La activități au participat și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog Constanța, pentru consilierea conducătorilor auto depistați sub influența substanțelor psihoactive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii