Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circulaţia rutieră pe podul de la Agigea, închisă total pentru aproximativ trei luni

ro

12 Sep, 2016 00:00 2520 Marime text
Reluarea lucrărilor de punere în siguranţă a „Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988“ se va face începând de astăzi, prin înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Cu alte cuvinte, circulaţia pe podul de la Agigea va fi închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuţiei şi finalizării lucrărilor de înlocuire a hobanelor, până pe 30 noiembrie.
 
Menţionăm că circulaţia autovehiculelor afectate de restricţia impusă va fi deviată pe următoarea rută ocolitoare, astfel: nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39), Agigea - A4 (intrare port Constanţa Sud) - Podul Nou (Apolodor) peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39 (Eforie Nord - Agigea) - DN 38 (Agigea Negru Vodă) şi retur.
 
Circulaţia pietonală se va realiza tot pe podul Agigea, printr-un culoar protejat, sub directa supraveghere a piloţilor de trafic.
 
Conform CNADNR, pentru deblocarea proiectului, în urma negocierilor dintre beneficiar şi antreprenor, s-au stabilit următoarele: antreprenorul a transmis graficul de execuţie actualizat şi planul de management de trafic, ţinând cont de faptul că podul va fi închis total traficului pentru o perioadă de trei luni; antreprenorul va relua lucrările începând cu data de astăzi, pentru a nu incomoda traficul estival.
 
„Menţionăm că data de finalizare estimată şi asumată de către antreprenor pentru finalizarea lucrărilor este septembrie 2017 (în cazul în care podul va fi închis total traficului până la înlocuirea celor două hobane)“, transmite CNADNR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii