Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificate de inspecţie tehnică periodică false

ro

24 Apr, 2013 00:00 986 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în două dintre punctele de trecere a frontierei cu specific rutier existente la nivelul judeţului Constanţa doi cetăţeni români care au încercat să iasă din ţară la volanul unor autoturisme înmatriculate în Repubica Bulgaria, prezentând la controlul de frontieră certificate de inspecţie tehnică periodică false.

În data de 22 aprilie, în jurul orei 07.00, în PTF Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român V.I., în vârstă de 37 de ani, domiciliat în judeţul Bacău, la volanul unui autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Republica Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat că certificatul de inspecţie tehnică prezintă indicii de falsificare.
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2008 din Italia, doi ani mai târziu l-a înmatriculat în Republica Bulgaria, iar la sfârşitul anului trecut a apelat la o cunoştinţă, cetăţean român, pentru a-i reînnoi asigurarea auto şi ITP-ul. Respectivul cetăţean român s-a deplasat în Republica Bulgaria, de unde a procurat documentele solicitate, primind în schimb suma de 250 de euro.
În aceeaşi zi, în jurul orei 14.15, la PTF Ostrov s-a prezentat cetăţeanul român C.F., în vârstă de 28 ani, domiciliat în judeţul Călăraşi, care călătorea cu un autoturism Ford Galaxy, înmatriculat în Republica Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat că şi acest certificat de inspecţie tehnică prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul din Republica Bulgaria de la o persoană necunoscută, fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi conducători auto dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv art. 291 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii