Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant în București! O fată de 14 ani, agresată sexual de profesorul meditator, în vârstă de 68 de ani

ro

17 Feb, 2024 17:42 1002 Marime text
La data de 15 februarie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor.

Potrivit DGPMB, la data de 31 ianuarie 2024, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, fiica lui minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima unei infractiuni de agresiune sexuală, bănuit de comiterea faptei fiind meditatorul ei.

„Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate, s-a stabilit că, la data de 31 ianuarie 2024, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4, unde desfăşura o şedinţă de pregătire la o materie, împreună cu minora, bărbatul în vârstă de 68 de ani, prin constrângere morală, constând în aceea că i-ar fi creat victimei o stare de temere, raportată la calitatea pe care o avea, ar fi agresat-o sexual pe aceasta.

În vederea probării activităţii infracţionale a bănuitului, la data de 15 februarie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză“ - au mai precizat reprezentanții DGPMB.


De asemenea, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele bănuitului, acesta fiind depistat şi condus la audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 4, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală săvâşită asupra unui minor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat reprezentanții DGPMB. 

Citește și: 

Caz șocant în București! Un instructor de înot, suspectat că ar fi violat o fetiță de 7 ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii