Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât de departe se întind iţele corupţiei din port? Consilier prezidenţial, audiat în dosarul Banias-Bogatu

ro

28 Jul, 2011 00:02 2213 Marime text
consilier_Daniel_Andrei.jpg„Despre numitul Banias Mircea Marius am auzit de la o persoană, care mi-a cerut să ne întâlnim. Am fixat o zi în care urma să mă văd cu acesta, dar senatorul nu s-a prezentat. Ulterior, nu ne-am mai întâlnit, eu rămânând cu impresia că acesta este neserios", a precizat consilierul în declaraţia dată la DNA

Naş de cununie al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, şi mai ales coleg de şcoală cu fostul director portuar Eugen Bogatu, constănţeanul Daniel Andrei Moldoveanu - ajuns consilier prezidenţial la Departamentul Securităţii Naţionale - a fost chemat să dea cu subsemnatul în mega-ancheta de corupţie „Portul", în care Bogatu a fost arestat în urmă cu mai bine de două luni.

Din câte se pare, numele său ar fi fost menţionat în mai multe discuţii purtate de fostul său coleg de şcoală, Bogatu, cu senatorul Mircea Banias, la rândul său cercetat în dosarul care vizează destructurarea sistemului paralegal de vămuire a mărfurilor în porturile constănţene. Surse bine informate spun că, la acest moment, consilierul prezidenţial Moldoveanu are doar calitatea de martor în dosar. Aceleaşi voci vorbesc despre faptul că naşul lui Blejnar a vorbit în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie atât despre relaţia sa cu Eugen Bogatu, cât şi despre senatorul Banias. Născut în Constanţa, Daniel Moldoveanu l-a cunoscut pe Bogatu în timpul şcolii, iar, de atunci, au rămas prieteni. În faţa procurorilor, Moldoveanu a declarat că nu l-a mai văzut pe fostul director portuar de circa şapte ani. În ceea ce-l priveşte pe senatorul Banias, însă Moldoveanu a declarat că politicianul i-a făcut impresia că este neserios. „Despre numitul Banias Mircea Marius, am auzit de la o persoană, care mi-a cerut să ne întâlnim. Am fixat o zi în care urma să mă văd cu acesta, dar senatorul nu s-a prezentat. Ulterior, nu ne-am mai întâlnit, eu rămânând cu impresia că acesta este neserios", a precizat consilierul în declaraţia dată la DNA.

Cine este naşul

Foarte interesant, despre consilierul Daniel Andrei Moldoveanu presa centrală a scris că ar exista anumite neconcordanţe cu privire la declaraţiile sale de avere, neconcordanţe rezultate în urma afacerilor derulate de firmele sale cu STS-ul (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale). Site-ul www.fundatia-aleg.ro publica, în luna mai 2007, un articol intitulat „Consilier prezidenţial, căzut în capcana propriilor afaceri". „Daniel Andrei Moldoveanu", scriau jurnaliştii din Capitală, „consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale şi şef al Oficiului de Informaţii Integrate (OII) din Comunitatea Naţională de Informaţii (CNI), este cunoscut pentru afacerile derulate cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale". „Însă afacerile «speciale» ale lui Moldoveanu sunt atât de complicate, încât veniturile din dividende sunt mai mari decât profitul declarat", se mai arată pe site-ul amintit. La momentul de faţă, Daniel Andrei Moldoveanu figurează la Registrul Comerţului în societăţile AS Tour Services SRL, WGF Consulting Group SRL, Petrototal SRL şi Swedan Trade SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii