Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:38 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Ca şi cum Poliţia ar fi o firmă privată” Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre programul polițiștilor. Cum vor lucra ofițerii și agenții

ro

12 Feb, 2018 03:41 4196 Marime text
Aseară, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit, la România TV, despre salariile poliţiştilor, prilej cu care a infirmat informaţiile publice potrivit cărora poliţiştii ar urma să lucreze doar opt ore pe zi, în intervalul 08:00- 16:00.

Carmen Dan a mai declarat că mesajul conform căruia poliţiştii vor lucra doar opt ore pe zi, în intervalul 8:00- 16:00, este "iresponsabil" şi a apărut "din dorinţa de manipulare".
 

 
"Este un mesaj iresponsabil, pentru că Poliţia trebuie să rămână o instituţie serioasă, o instituţie care asigură un serviciu permanent, pentru că acesta este specificul activităţii de Poliţie şi nu numai al activităţii de Poliţie, acesta este specificul acestui minister.

Ca şi cum Poliţia ar fi o firmă privată, ca şi cum ne-am anunţa intrarea în faliment, ca şi cum am închide şi am pleca cu toţii acasă. De asta spun că există o iresponsabilitate", a afirmat Carmen Dan.

 

Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări populaţiei că agenţii şi ofiţerii de poliţie vor lucra în ture 24 de ore din 24 şi că "Poliţia va fi prezentă atunci când comunitatea va avea nevoie de sprijinul ei".


"Cert este că acest mesaj s-a transmis în spaţiul public. Cert este că, din punctul meu de vedere, acest mesaj are urmarea de a transmite o stare de panică în rândul cetăţenilor şi tocmai de aceea este un mesaj iresponsabil. Bineînţeles că nu se va întâmpla aşa. Vreau să spun că asigurarea acestei continuităţi a activităţii muncii de poliţie este un fapt. Întotdeauna activitatea Poliţiei a fost organizată pentru asigurarea acestei permanenţă. Eu am dat un termen de două săptămâni şefului Poliţiei Române pentru a se asigura că această continuitate, prin serviciu în ture, 24 din 24 de ore, este asigurată punctual la nivelul fiecărei structuri", a mai spus Carmen Dan.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii