Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Broker cercetat pentru falsificarea a peste o sută de polițe de asigurări emise pentru autovehicule ale ISU București-Ilfov

ro

02 Feb, 2024 16:35 818 Marime text
foto: Facebook/IGSUPatronul unei firme de brokeraj este urmărit penal de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru săvârşirea, în varianta instigării, a infracţiunilor de fraudă informatică în formă continuată, prev. de art. 249 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. şi uz de fals în formă continuată, prev. de art. 323 teza I C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii domiciliare în mai multe locaţii situate în municipiul Bucureşti, reprezentând sediul unei societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Cercetările penale au fost efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 1 Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 06.10.2021-20.09.2022, având acces la platforma electronică de emitere a poliţelor RCA "Webtool" aparţinând unei societăţi de asigurări, în baza contractului de broker de asigurare, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a determinat angajaţii să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparţinând unei autorităţi publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate.

Ulterior, inculpatul modifica poliţele emise prin înscrierea unor prime de asigurare mai mari, pe care le remitea beneficiarului asigurat“ - au mai precizat procurorii.

Potrivit unor surse neoficiale, polițele ar fi fost emise pentru autovehicule ce aparțin ISU București-Ilfov. 

„Inculpatul a obţinut beneficii materiale rezultate din falsificarea poliţelor, creând un prejudiciu în patrimoniul societăţii de asigurare în valoare de 708.882,33 lei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti .

Citește și: 

ASF a aprobat o nouă formulă de calcul a RCA pentru transportatori
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii