Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Dancu a pierdut procesul cu Rutiera Constanţa

ro

15 Nov, 2010 02:41 6873 Marime text
cap_07.jpgRenumitul avocat bucureştean Cătălin Dancu a rămas pieton. El a pierdut definitiv procesul cu Poliţia Rutieră Constanţa, în care a contestat măsura poliţiştilor de a-i lua carnetul de conducere.

dancu_catalin dancu.jpg Fără să se lase impresionaţi de pledoaria avocatului din capitală, judecătorii Tribunalului Constanţa i-au respins ca nefondat recursul promovat de bucureştean împotriva sentinţei Judecătoriei Constanţa, care era în defavoarea lui. De menţionat că hotărârea Tribunalului este definitivă şi irevocabilă. „Clinciurile" avocatului cu Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa nu sunt de ieri - de azi, ci datează de mai bine de doi ani. Potrivit explicaţiilor pe care le-a dat în urmă cu ceva timp referitor la procesul intentat la Constanţa oamenilor cu epoleţi, Dancu a fost oprit de poliţişti în luna iulie 2008, în timp ce-şi transporta tatăl grav bolnav de la Bucureşti la Constanţa, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Speriat că nu va ajunge în timp util, avocatul a călcat acceleraţia la intrarea în municipiu, moment în care a fost depistat de lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa. Aceştia i-au întocmit proces verbal de contravenţie, pentru că a încălcat viteza legală cu doi kilometri. Avocatul şi-a continuat drumul spre spital, însă la trei zile după acest incident, tatăl său a decedat. Între timp, Dancu a acţionat în instanţă Poliţia Rutieră Constanţa, contestând procesul verbal de contravenţie. Dosarul a fost iniţial înregistrat la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 15650/212/2008. Amânat în repetate rânduri, din diverse motive inclusiv protestul magistraţilor, în cele din urmă, dosarul a fost soluţionat, iar judecătorii constănţeni au pronunţat o sentinţă în defavoarea avocatului bucureştean. Cătălin Dancu nu s-a lăsat cu una, cu două, ci a atacat în recurs hotărârea Judecătoriei Constanţa, procesul continuându-şi astfel cursul firesc, iar dosarul fiind înregistrat pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa. Din nefericire pentru Dancu, fără să se lase impresionaţi de argumentele şi pledoaria avocatului din capitală, magistraţii Tribunalului i-au respins şi ei acţiunea, considerând că recursul pe care îl promovase este nefondat. Decizia Tribunalului nu mai poate fi atacată, fiind definitivă şi irevocabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SSS 23 Feb, 2011 22:35 Suntem curiosi sa vedem motivarea instantei pentru respingerea recursului ca nefondat...asa, doar din vorbe de doi lei, nu ne putem forma o opinie avizata!