Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au ascuns ţigările în cisternă Captură impresionantă a poliţiştilor Gărzii de Coastă din Constanţa (galerie foto)

ro

05 Mar, 2016 00:00 3634 Marime text

Poliţiştii din Constanţa au verificat, ieri, o cisternă plină cu ţigări de contrabandă. Pentru prima dată, la un astfel de control au putut participa şi reprezentanţi mass-media. Cisterna plină cu ţigări de contrabandă a ajuns la Garda de Coastă din Constanţa în jurul orei 11.00. Ea era transportată de un cetăţean bulgar, pe care poliţiştii îl filau de mai mult timp.
 
Procedura pe care au efectuat-o reprezentanţii Gărzii de Coastă a constat în introducerea unei tije de metal în cisternă, care s-a blocat, întrucât nu conţinea combustibil, ci ţigări. Inspectorii vamali au depistat, aşa cum era de aşteptat, ţigări netimbrate. Aceasta este una dintre cele mai mari capturi ale Poliţiei de Frontieră din Constanţa.
 
„Această captură impresionantă este realizată de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române. Este o muncă de aproximativ un an, o muncă informativ-operativă calificată, în care colegii noştri au fost sprijiniţi cu suport tehnic informativ de către serviciile specializate de informaţii: Serviciul Român de Informaţii, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi Direcţia Generală Anticorupţie. Întreaga anchetă a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Şoferul, care este de naţionalitate bulgară, a adus nişte ţigări din Republica Bulgaria şi a fost interceptat pe raza judeţului Dolj. Lucrarea este deschisă la nivelul Gărzii de Coastă, de aceea a fost adus la sediul nostru, unde această cisternă va fi verificată în amănunt. Cisterna este plină cu ţigări de contrabandă, marca Marble, aproximativ 500 - 600 de baxuri, iar valoarea ar fi de un milion de euro, dacă ar fi ajuns pe piaţa neagră de desfacere“, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.

Ce spun procurorii 

„În urma efectuării urmăririi penale într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, prevăzută de art. 270-274 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, în noaptea de 3/4.03.2016, sub îndrumarea procurorilor acestui parchet, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Gărzii de Coastă, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al SRI, al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa şi de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, au identificat, urmărit şi oprit în trafic, pe raza judeţului Dolj, autocisterna marca MAN, înmatriculată în Bulgaria, care transporta ţigări de contrabandă introduse din Bulgaria prin PTF Giurgiu, ce urmau a fi comercializate pe teritoriul României.
 
Mijlocul de transport încărcat cu ţigări de contrabandă urmează a fi adus la sediul Gărzii de Coastă Constanţa, în vederea continuării cercetărilor penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 - 274 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, şi audierii persoanelor implicate în activitatea de contrabandă cu ţigări, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea luării măsurilor legale ce se impun“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii