Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacuri cu drone la granița României cu Ucraina! Exploziile s-au auzit la Tulcea. Localnicii avertizați prin Ro Alert

ro

10 Feb, 2024 09:04 885 Marime text
În cursul nopții trecute, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis trei mesaje RO-Alert pentru localitățile din zona de Nord a județului Tulcea prin care a informat populația că există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian. 

Potrivit ISU Delta Tulcea, alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniței cu România, de către structurile naționale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca țintă obiective din apropierea graniței de pe teritoriul Ucrainean.

„Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populației cu privire la modul de comportare în asemenea situații, recomandarea de păstrare a calmului și măsuri de autoprotecție. 

În cursul nopții trecute au fost 7 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care apelanții au solicitat informații în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc. 
Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuințelor ori a zonelor populate“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Pe rețelele de socializate locuitorii din Tulcea au menționat că s-au auzit mai multe explozii puternice în cursul nopții. 

În mesajele primite locuitorii erau avertizați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian.

De asemenea oamenii erau sfătuiți să se adăpostească în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă sau să stea în casă, departe de geamuri și pereți exteriori.

Citește și: 

Pericol în județul Tulea, la granița cu Ucraina! Locuitorii avertizați prin RO Alert cu privire la un atac cu drone
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii