Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:35 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestul constănţean „găzduieşte” de o lună un fost deputat

ro

05 Sep, 2013 00:00 1243 Marime text
Magistraţii au respins ca nefondate cererile de revocare a măsurii arestării preventive
 
Gabriel Bivolaru, fost deputat de Ialomiţa din partea PDSR, se află de o lună în arestul constănţean. Bărbatul a fost încătuşat la începutul lunii august de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de mai multe persoane.
 
Conform probatoriului administrat, „inculpaţii sustrăgeau produsul petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone, disimulate în remorci de cereale, sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi îl transvazau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi”. „La momentul intervenţiei pentru prinderea în flagrant, deşi un echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase şi acustice pentru oprirea autovehiculului unui al zecelea suspect, Mangalea Gheorghe, acesta nu s-a conformat şi a lovit autoturismul jandarmeriei, iar deşi au fost trase două focuri de armă de avertisment cel în cauză a reuşit să fugă”, conform organelor de anchetă.

Pe data de 30 august, procurorii i-au trimis în judecată pe Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea, Adrian Arhire, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Viorel Luca, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte, Marius Ionuţ Matei, Ioan Ahălanei şi SC Romeo International Service Company SRL Năvodari, reprezentată prin Constantin Nicolaidis. Pe data de 2 septembrie, Tribunalul a menţinut măsura arestării preventive faţă de fiecare dintre inculpaţii menţionaţi mai sus, cu excepţia lui Ahălanei. De asemenea, magistraţii au respins ca nefondate cererile de revocare a măsurii arestării preventive, precum şi cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea, formulate de către inculpaţi. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, urmând ca dosarul să fie analizat de judecători zilele acestea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii